Logo Realitatea.md

Igor Dodon promite rușilor să readucă „Russia 24” pe micile ecrane. „Este un canal bun. Și eu îl privesc acasă” (VIDEO)

18 Ianuarie 2017, 17:20 // Politica

Aflat într-o vizită de trei zile la Moscova, pe lângă declarațiile sale privind denunțarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană după alegerile parlamentare din 2018, inițierea procedurii privind semnarea unui memorandum-cadru cu Uniunea Euroasiatică, dar și reintegrarea Republicii Moldova pe principii de federalizare, care ar fi „unica modalitate de soluţionare paşnică a problemei transnistrene”, președintele Igor Dodon a mai făcut o declarație picantă. Acesta a promis că postul TV de propagandă a Kremlinului „Russia 24” va fi din nou difuzat în Moldova.

foto: vesti.ru

„Sper că în timpul apropiat vom reuși, din nou, să rezolvăm această problemă. Trebuie să întoarcem „Russia 24” în rețeaua de difuzare. Voi ieși cu o asemenea inițiativă din numele Aparatului Președintelui. Cred că vom găsi ieșirea din această situație. Nu trebuie să limităm telespectatorul, să-i punem condiții, ce să privească. El vrea să privească CNN, să se uite. Vrea să privească „Russia 24”, să se uite. Lasă-l să aleagă”, a spus Igor Dodon în cadrul unui interviu oferit directorului general al „Rusia Segodnya”, Dmitri Kiseliov.

Potrivit lui Dodon, deciziile administrative privind limitarea telespectatorului nu au rezultate într-un veac informațional. „Pentru că oamenii și-au pus farfurii (n.r. antene) și oricum privesc, pentru că „Russia 24” este un canal bun. Și eu îl privesc acasă”, a mai spus președintele țării.

În știrea sa, postul de televiziune menționează că „decizia privind interdicția trasmisiunii postului de televiziune „Russia 24” a fost luată în 2015 de către fosta administrație a țării”, iar „actualul șef al statului declară că este categoric împotriva unei asemenea abordări”.

În schimbul laudelor președintelui moldovean, „Russia 24” i-a dedicat lui Igor Dodon un reportaj elogios, calificând vizita drept una „de ruptură în relațiile dintre Moscova și Chișinău”, precum și că „în relațiile dintre cele două țări începe o perioadă nouă - restabilirea parteneriatului strategic”.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1524 0.0000%
USD USD 17.5751 0.0000%
RUB RUB 0.2386 0.0000%
RON RON 4.3335 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile