Logo Realitatea.md

Igor Dodon se laudă pe Facebook că i-a mulțumit lui Mike Pompeo pentru „poziția clară” în raport cu „fugarul” Vladimir Plahotniuc

15 Februarie 2020, 12:26 // Politica

Tradițional deja atunci când merge în vreo deplasare peste hotare, președintele Igor Dodon plasează pe pagina sa de Facebook poze în care strânge mâna diverșilor oficiali. Și de această dată, aflat la Conferința Internațională pentru Securitate de la München, șeful statului s-a lăudat cu mai multe poze, una dintre care este alături de Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

Potrivit lui Igor Dodon, în cadrul discuției „informale” i-a mulțumit oficialului american pentru „poziția clară” în raport cu „fugarul din Moldova, Vladimir Plahotniuc”.

„În pauza dintre sesiunile de lucru ale Conferinței Internaționale pentru Securitate, am avut o discuție informală cu Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo.

Am discutat succint despre relațiile bilaterale. Am exprimat recunoștința domnului Pompeo pentru poziția clară, exrpimată public, a Departamentului de Stat al SUA în raport cu fugarul din Moldova, Vladimir Plahotniuc”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Este de menționat că, dacă de obicei, șeful statului își publică mesajele în limbile română și rusă, de această dată, mesajul a fost publicat și în limba engleză.

Vedeți și: Dodon se laudă pe Facebook cum îi strânge mâna vicepreședintelui SUA. Putin a trecut pe lângă el fără să i-o dea

Amintim că, acum o lună, Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a anunțat că nu va mai prelungi viza de călătorie a fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc, și a familiei sale, declarându-l pe oligarhul moldovean drept persoană indezirabilă pe teritoriul Statelor Unite ale Americii.

Foto: facebook.com/dodon.igor1

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile