Logo Realitatea.md

Igor Dodon și Maia Sandu au participat la ședința solemnă consacrată aniversării a 28-a de la crearea SIS (FOTO/VIDEO)

09 Septembrie 2019, 16:53 // Actualitate

Șeful statului, Igor Dodon, împreună cu prim-ministra Maia Sandu, au participat astăzi la ședința solemnă consacrată aniversării a 28-a de la crearea organelor securității statului a Republicii Moldova.

Foto: Igor Dodon/Facebook

Igor Dodon, prin Decret prezidențial, pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, contribuție la asigurarea securității statului și înalt profesionalism, a conferit distincții de stat ale Republicii Moldova și Diploma de onoare a Președintelui, unui grup de colaboratori ai Serviciului de Informații și Securitate.

Cu prilejul acestei sărbători, cei doi oficiali au transmis sincere felicitări, dorindu-le multă sănătate, succese și bunăstare celor care astăzi, cu dăruire de sine, servesc interesele naţionale. Totodată, și-au exprimat recunoștință veteranilor Serviciului care au stat la baza creării organelor securității și reprezintă un exemplu și o sursă de inspirație pentru noua generație de ofițeri.

„Consemnarea acestei sărbători are o conotație deosebită pentru țara noastră, întrucât, de la constituirea și afirmarea statalității Republicii Moldova, un rol aparte le revine organelor de securitate, a căror misiune este apărarea statalității, suveranității și integrității țării.

Pe parcursul a 28 de ani, Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a demonstrat că este un pilon de bază în sistemul de asigurare a securităţii naţionale şi mereu și-a dovedit importanţa în acțiunile de protejare a valorilor noastre democratice. Asigurarea securităţii naţionale reprezintă un proces continuu şi complex, care necesită o conformare cu imperativul timpului. Fiind un proces ce implică mult efort şi dăruire, i-am asigurat pe angajații SIS de sprijinul meu deplin şi necondiţionat în acest sens.

Mă bucur să constat că, în pofida condițiilor complicate, presiunilor interne și externe, ofițerii și subofițerii SIS au reuşit să ţină sub control pericole reale și potențiale, în aşa fel încît toți cetăţenii să se simtă în siguranţă”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook al șefului statului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4600 -0.3074%
USD USD 17.6228 -0.0952%
RUB RUB 0.2762 0.3999%
RON RON 4.1020 -0.3547%
UAH UAH 0.7218 0.5573%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile