Logo Realitatea.md

Igor Dodon spune ce s-a întâmplat cu Gațcan. „El a venit la mine și mi-a zis că o rudă trimisă de Violeta Ivanov i-a pus pe masă 500 mii de euro”

03 Iulie 2020, 09:20 // Politica

Președintele țării, Igor Dodon, a venit abia astăzi cu o reacție referitor la cazul cu implicarea deputatului, Ștefan Gațcan, care a părăsit țara și a demisionat din funcție în condiții incerte și care a stârnit un val de nedumerire atât în societate cât și în rândurile parlamentarilor din opoziție.

„Ceea ce i s-a întâmplat domnului Gațcan în ultimele zile, eu regret foarte mult. Regret pe de o parte că și-a șifonat destul de tare imaginea, pe de altă parte cred că a făcut o greșeală foarte mare atunci când s-a dat copleșit, înduplecat sau poate șantajat de către cineva și a făcut acel pas câteva zile în urmă. Eu am discutat cu dânsul ceva zile în urmă. El a venit într-una din zile la mine, puțin speriat și mi-a spus că a venit la el o rudă, nașii fiicei cred că, de la Violeta Ivanov (n.r. deputata care a trecut de la PDM la Partidul „Șor”) și i-a pus pe masă 500 de mii de euro. El a venit mie și mi-a spus lucrul ăsta. I-am spus dute la Procuratură, dar nu a vrut să se ducă să depună denunț”, a dezvăluit Igor Dodon.

Șeful statului spune că nu cunoaște ce s-a întâmplat mai departe cu Gațcan, însă înțelege supărările deputaților PSRM.

„Ce s-a întâmplat cu el după câteva zile, eu nu cunosc, dar eu pot să înțeleg și poziția colegilor mei de partid. Pentru victoria lui Gațcan de la Hâncești au lucrat toți deputații din fracțiunea PSRM, marea majoritate a consilierilor municipali. Ei au trecut casă cu casă, ogradă cu ogradă, apartament cu apartament, pentru ca să asigure victoria domnului Gațcan și la urmă așa lovitură pe la spate. De aceea înțeleg emoțiile unor colegi din PSRM, dar stimați colegi eu categoric nu agreez unele acțiuni pe care le-ați făcut cum ar fi coroane, protesta la serviciu nu văd o problemă, dar coroane, familia sunt niște linii, care nu trebuie trecute”, a mai adăugat Dodon.

Referitor unde este acum Ștefan Gațcan, Igor Dodon, a spus că: „Dumnealui a venit la ședința fracțiunii PSRM, așa cum convenise cu colegii și a depus cererea de părăsire a Parlamentului. El a spus că există riscul securității și integrității sănătății dumnealui, după acest gest făcut, iar președintele fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, mi s-a adresat cu o cerere mie să-i asigurăm pază de stat dumnealui, pentru că avea frică de viața sa. Cei care l-au scos și l-au impus să scrie cere, probabil el se temea de ei și i-am dat pază de stat, ca și orice deputat care este amenințat, se adresează, noi analizăm și decidem să-i oferim pază”.

Potrivit șefului statului, Gațcan ar fi solicitat pază de stat doar până la frontiera de stat, pentru că a dorit să plece din țară, dar nu cunoaște unde a plecat.

Până acum, s-a vehiculat că Ștefan Gațcan a trecut frontiera Republicii Moldova și că s-ar afla în România

CITEȘTE ȘI:

L-a luat gura pe dinainte sau e un avertisment clar?! Batrîncea: Ieri toată această mafie a primit peste bot. Sper că au înțeles toți că nu va mai pleca nimeni

S-a arătat Gațcan! Într-un nou video, aparent citește un mesaj: Mă reabilitez psiho-emoțional

Gațcan renunță la mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut de Corneliu Furculiță, după ce presa a scris că mai mulți socialiști l-ar fi închis într-un birou pe acesta și „l-au convins” să-și dea demisia

Ștefan Gațcan, dat dispărut! Deputați de la Pro Moldova și Partidul Șor cred că este „sechestrat” la Președinție. Un deputat PAS cere imaginile video din Parlament

(VIDEO) Deputatul Cebotari, luat pe capota unui automobil care ieșea din curtea Președinției

În timp ce Cebotari era luat pe capotă, Gațcan își calmează prietenii dintr-un lan de viță de vie: Nu sunt sechestrat. Sunt bine, cu familia (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.4543%
USD USD 16.6157 -0.1652%
RUB RUB 0.2261 0.2661%
RON RON 4.0694 0.4443%
UAH UAH 0.6000 0.1335%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile