Logo Realitatea.md

Igor Dodon vorbește despre o amplă campanie de dezinformare la adresa sa, dând drept dovadă un pamflet

24 Ianuarie 2020, 14:45 // Politica

Vizat într-un dosar privind „finanțarea de peste hotare a PSRM” din 2016, președintele Igor Dodon, fost lider al formațiunii, se întreabă de unde au bani oponenții săi politici pentru „campanii de manipulare împotriva președintelui Republicii Moldova”. Drept dovadă șeful statului prezintă „o știre” cu titlul „Igor Dodon oprește pensiile pentru bătrânii care au copii peste hotare”. Asta deși blogul pe care a fost plasată „știrea” în cauză, este unul de pamflet, unde sunt vizați mai mulți politicieni.

captură video

Întrebarea dacă este adevărat că a dat asemenea indicații, i-a fost adresată șefului statului de o persoană care, judecând după contul de Facebook, este interesată doar de „extensia unghiilor”. (NOTĂ: Aceasta este unicul nume profilul căruia poate fi găsit pe rețeaua de socializare, dintre toți cei care i-ar fi adresat întrebări președintelui). În întrebare este atașat și link la „știrea” precum că Igor Dodon ar opri pensiile pentru bătrânii care au copii peste hotare.

Întrebată de Realitatea.md dacă într-adevăr i-a adresat o întrebare șefului statului, persoana a răspuns: „da i.am adresat întrebarea cu privire la pensii,pentru ca pe facebook a apărut știrea ca Domnul Dodon vrea sa taie pensiile pensionarilor ce au copii peste hotare,ceea ce mi se pare o nedreptate dat fiind faptul că bieții bătrîni au achitat impozite o perioadă foarte lungă a vieții lor! Nu am acuzat pe nimeni ne stiind adevărul de asta am hotărît să dau această întrebare direct domnului Președinte”

În loc să spună că este vorba despre un pamflet, Igor Dodon răspunde la modul cel mai serios despre o campanie de manipulare și dezinformare la adresa sa. „Uitați-vă ce fake-uri, ce aberații lansează oponenții mei politici. De altă parte, apar și atacuri mai dure la persoană. Cineva a lansat o dezinformare că președintele divorțează cu prima doamnă. Anterior, ați văzut unele atacuri referitor la unele poze care au apărut zece ani în urmă că am fost undeva la odihnă. În primul rând, marea majoritate a datelor din așa-numita investigație sunt false, dar de ce vă spun aceste lucruri, de ce vin atâtea atacuri anume acum.

Campania electorală încă nu a început. Oponenții mei politici, deja au început să lupte pentru alegerile prezidențiale. Încercam să mă clarific, de ce nu așteaptă până la toamnă. Răspunsul este la suprafață: după ce am venit la începutul lunii ianuarie cu mai multe inițiative sociale, oponenții mei politici au foarte mari emoții. De aceea fac aceste campanii”, răspunde Dodon.

Șeful statului mai spune că face o monitorizare la toare resursele media și „zilnic sunt peste 250-300 de atacuri în adresa președintelui Republicii Moldova”. „Acum facem o evaluare cam cât ar costa lucrul acesta și vreau să vă spun că zilnic ar costa cam 1,5-2 milioane de lei, conturile sponsorizate de pe Facebook, emisiunile create și lansate prin diferite canale YouTube. Imaginați-vă, zilnic mai mult de un milion și jumătate de lei oponenții mei politici utilizează pentru a lansa astfel de campanii de manipulare împotriva președintelui Republicii Moldova”.

„Pe mine lucrurile aceastea nu mă afectează. Nici pe mine nici pe familia mea. Noi înțelegem ce vreți să obțineți. Apropo, trebuie să înțelegem de unde aveți voi banii aceștia pentru a lansa aceste campanii împotriva președintelui. Și cred că o să găsim sursele”, a mai declarat Igor Dodon.

Vedeți și: Dodon răspunde: Guvernul Maiei Sandu a fost unul „isteric”, Guvernul Chicu, eu îl numesc „responsabil” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile