Logo Realitatea.md

Ilan Șor declară război: Depune în instanță ȘAPTE demersuri împotriva Maiei Sandu

08 Iunie 2018, 17:05 // Politica

Președintele Partidului ”SHOR”, primarul de Orhei Ilan Șor declară război președintelui Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Maia Sandu și anunță că o dă în judecată pe mai multe capete de acuzare, anunțând că e vorba de șapte demersuri împotriva acesteia.

Foto: Realitatea.md

Într-un nou mesaj postat pe pagina de Facebook, Ilan Șor spune că a recurs la această măsură ca urmare a acuzațiilor nefondate, inclusiv a insultelor pe care le-a făcut Maia Sandu și apropiații acesteia atât la adresa lui, cât și a unor simpli cetățeni.

Menționăm că primarul de Orhei, Ilan Șor, urmează să fie citat la Procuratura Anticorupție ca urmare a unei postări pe o rețea de socializare, în care menționează că punea bani în plic, pentru ca fostul premier Vlad Filat să îi dea Maiei Sandu. Purtătorul de cuvânt al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihalceanu, a declarat pentru IPN că Ilan Șor urmează să fie citat la Procuratură în perioada imediat următoare.

În postarea sa, Ilan Șor a scris că Maia Sandu este un manager de nivel mediu al proiectului PLDM, pe care l-a finanțat. Acesta susține că știe cu cât o plătea Vlad Filat lunar, în plic, în calitate de supliment la salariu. Potrivit lui, el era cel care punea banii în plic, înainte ca plicul să ajungă la ea.

Ca urmare a acestei postări, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a venit cu o reacție în care menționează că Ilan Șor minte cu nerușinare. Politiciana spune că nu a luat niciodată bani nici în plic, nici altfel de la Șor, Filat și nimeni altcineva și a anunțat că-l în judecată pentru defăimare.

Amintim că fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Şor, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, în penitenciar de tip semi-închis, pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Decizia a fost contestată la Curtea de Apel Chișinău, iar după o perioadă dosarul a fost transferat la Curtea de Apel Cahul. Până la pronunțarea unei decizii definitive, Ilan Şor este pus în libertate.

VEZI ȘI:

După două zile de ping pong cu acuzații, Maia Sandu anunță că îl dă în judecată pe Ilan Șor 

Citeste tot despre: acuzații, Ilan Șor, judecată, Maia Sandu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile