Logo Realitatea.md

Imagini video cu momentul producerii tragicului accident în Federația Rusă unde și-au piedut viața 6 moldoveni (VIDEO)

05 August 2018, 13:10 // Actualitate

Presa din Federația Rusă a publicat imagini video cu momentul producerii accidentului în care și-au pierdut viața 6 moldoveni, iar alți 8 au fost internați în spital.

Din imaginile video se vede cum microbuzul în care erau cetățenii din Republica Moldova a efectuat o depășire a unui camion, după care a revenit pe banda sa regulamentară, iar după câteva secunde, un automobil care venea în contrasens a intrat cu viteză în microbuzul cu moldoveni.

Toată scena teribilă a fost filmată de către un martor ocular care circula în spatele camionului depășit de către șoferul microbuzului cu cetățenii moldoveni.

Amintim că, în dimineața zilei de ieri, pe traseul M3 spre Ucraina, în apropierea regiunii Kaluga din Rusia a avut loc un teribil accident cu implicarea unui microbuz care transporta cetățeni moldoveni. În urma tragediei 6 cetățeni moldoveni au decedat, iar alți 8 au fost internați la spital.

Autoritățile moldoveni au instituit o celulă de criză la Chișinău, iar premierul Pavel Filip a convocat într-o ședință Comisia pentru situații excepționale, unde s-a luat decizia ca un grup de specialiști, format din paramedici SMURD și angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de urgență să se deplaseze la fața locului pentru a stabili și conlucra cu autoritățile din Rusia în acordarea ajutorului necesar victimelor și celor implicați în accident.

De asemenea, Guvernul a luat decizia ca persoanele decedate vor fi transportate în Moldova, cheltuielile fiind suportate de Executiv, iar cetățenii răniți, după caz vor fi transportația acasă cu echipajul SMURD.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile