Logo Realitatea.md

Împăcare fără supărare? PDM și Promo-LEX au discutat despre monitorizarea procesului electoral

21 Ianuarie 2019, 21:54 // Alegeri

În cursul zilei de luni, vicepreședinții PDM Vladimir Cebotari și Sergiu Sîrbu au avut o întrevedere cu directorul Promo-Lex, Ion Manole și directorul de programe al acestei organizații, Pavel Postică. Formațiunea a anunțat într-un comunicat de presă că ”dialogul s-a desfășurat într-o atmosferă de respect reciproc, părțile prezentând și argumentând punctele de vedere specific”.

Foto simbol

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat despre standardele OSCE în materie de observare a alegerilor, precum și despre diferențele care există prin comparație cu practica Promo-Lex. S-au abordat și rapoartele Promo-Lex de monitorizare a alegerilor parlamentare, față de care PDM și-a exprimat anterior obiecțiile. 

Vladimir Cebotari și Sergiu Sîrbu au subliniat că ar fi util ca orice încălcări ale legii pe care Promo-LEX le constată în procesul electoral să fie prezentate autorităților statului, iar acele încălcări care vizează un concurent electoral anume să fie semnalate în mod individual acestuia. Vicepreședinții PDM au precizat că o asemenea abordare ar ajuta la credibilitatea monitorizării pe care Promo-Lex o face procesului electoral. De asemenea, vicepreședinții PDM au sugerat Promo-LEX să utilizeze formulări mai exacte și mai puțin interpretabile în comunicarea publică, iar reacțiile și pozițiile instituțiilor publice să fie luate în calcul de către Promo-LEX. 

Reprezentanții PDM și ai Promo-LEX au convenit să se informeze reciproc în perioada următoare în legătură cu subiectele ce țin de procesul electoral, cu scopul ca fiecare parte să înțeleagă mai bine poziția celeilalte părți, procesul electoral să fie cât mai corect, iar comunicarea publică în această materie să fie cât mai obiectivă.

VEZI ȘI:

PDM respinge acuzațiile din primul raport electoral Promo-LEX: ”Sunt gânduri personale redate, probabil, prin prisma opțiunilor politice proprii”

Partidul Democrat a trimis partenerilor externi o analiză a rapoartelor Promo-LEX

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 0.3163%
USD USD 18.0329 0.4160%
RUB RUB 0.2785 0.0719%
RON RON 4.2187 0.4022%
UAH UAH 0.6843 -0.4510%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile