Logo Realitatea.md

Important! Dacă ieri transportul public din capitală a fost sistat, azi va circula la maximum. Nu ne îmbulzim!

16 Martie 2020, 07:59 // Auto

Primăria Chișinău informează că luni, 16 martie, transportul public din oraș va funcționa la capacitatea maximă. Astfel, la linie va fi introdus tot efectivul de autobuze și troleibuze de care dispun regiile municipale de transport. 

Măsura este luată de municipalitate pentru a evita îmbulzirea călătorilor în unitățile de transport, micșorarea aglomerării în stații, dar și pentru putea fi păstrată distanța recomandată, de cel puțin un metru între persoane. 

De asemenea, autoritățile au dispus ca troleibuzele și autobuzele să nu depășească capacitatea de 60 la sută de îmbarcare, iar pentru microbuze a fost stabilită limita de 10-15 persoane. 

În context, primarul general, Ion Ceban a solicitat ca șoferii și taxatorii să poarte măști și mănuși de protecție și a solicitat să fie raportat orice caz de nerespectare a instrucțiunilor de protecție. 

„Am convenit cu conducerea MAI, în cadrul ședinței Comisiei situațiilor excepționale, ca poliția să monitorizeze strict traficul din municipalitate, iar cei care vor încălca regulile vor fi sancționați", a menționat edilul capitalei. 

Pentru ziua de luni, programul de circulație a transportului public a fost stabilit între orele 06:00 -21:00, ulterior va fi instituit regim special.

Traficul rutier va fi monitorizat pe parcursul zilei de luni, 16 martie, curent, iar programul de circulație a transportului public pasageri pentru zilele următoare, se va decide la ședința Comisiei situațiilor excepționale care va avea loc mâine la ora 16:30.

Potrivit lui Ion Ceban, aparatul Primăriei Chișinău, precum și angajații subdiviziunilor municipale și întreprinderilor vor activa într-un regim special, preponderent exercitând munca la domiciliu. Edilul capitalei a solicitat ca muncitorii care asigură funcționalitatea serviciilor să fie echipați cu măști, mănuși, iar la locul de muncă să fie asigurate dozatoare cu soluții dezinfectante.

Primăria Chișinău și marea majoritate a subdiviziunilor vor funcționa cu ușile închise, inclusiv subdiviziunile Direcției asistență socială, serviciile acesteia fiind orientate integral pentru asistența la domiciliu. 

Solicităm maximă responsabilitate și conștientizare a situației create.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile