Logo Realitatea.md

În așteptarea libertății! Un grup de deținuți de la penitenciarul din Cricova a fost în vizită la delfinariul din capitală (VIDEO)

28 Iunie 2016, 18:56 // Societate

Numără zilele până în clipa, când libertatea le va aparține din nou. Câțiva deținuți de la Penitenciarul NR. 4 Cricova, care și-au ispășit mai mult de jumătate de pedeapsă și stau în așteptarea revenirii acasă, au avut marți o surpriză, - s-au întâlnit cu rudele într-un loc mai puțin obișnuit, la delfinariul din Chișinău.

Embed:

Deținuții recunosc că au greșit în trecut și sunt convinși că imediat ce vor păsări pușcăria, vor începe o viață nouă, în care nu va fi loc de erori.

„E un eveniment foarte plăcut, sunt bucuros că am avut posibilitatea să fiu alături de familia mea și aș vrea ca acest momente să se repete. Așteptăm cu nerăbdare să fiu din la libertate. Nu voi mai face ce am făcut”, a spus un deținut.

„Am gânduri foarte bune, și cu intenții serioase față de familie”, menționează alt deținut. 

Întâlnirea a fost plină de emoții pentru rudele de acasă.

„A fost o surpriză foarte plăcută pentru că fetițele mele l-au văzut acum pentru prima dată și l-au așteptat mult. E ceva foarte frumos. Îl susținem pentru că e fratele meu, normal că trebuie să-l susținem și eu sper că degrabă va veni acasă și o să ne revedem în alte condiții, nu așa cum a venit acum”, spune o deținută. 

Șeful interimar al Departamentului Instituții Penitenciaru, Igor Guja, spune că asemenea întâlniri îi motivează pe deținuți să aibă un comportament frumos, pentru a ajunge cât mai repede acasă.

„Au beneficiat cinci condamnați ai penitenciarul nr.4 Cricova, au avut posibilitatea să vină aici cu familia lor, pentru că familia este celula societății, și aceasta este cred că cea mai bună metodă pentru reintegrarea familiei și pentru a promova moralitatea înaltă în rândul condamnaților”, a declarat Igor Guja, șeful interimar DIP.

Chiar dacă mai au de stat ani buni la pușcărie, deținuții spun că deja și-au făcut planuri. Vor să crească copii, să construiască case și să facă lumea, în care trăiesc, mai bună.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile