Logo Realitatea.md

În accidentul teribil de pe Ștefan cel Mare a murit șefa Secţiei educaţie şi tineret din cadrul Primăriei Chişinău

28 Februarie 2018, 22:38 // Societate

În urma accidentului teribil care s-a produs la amiază în centrul capitalei, pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, intersecție cu strada Serghei Lazo, o femeie în vârstă de 54 de ani a murit în drum spre spital după ce taximetrul în care se afla s-a fost tamponat violent cu un troleibuz. Potrivit Publikavictima este Larisa Crudu, şefa secţiei educaţie şi tineret din cadrul Direcţiei generale educaţie al Primăriei Chişinău. Aceasta era soţia şefului Direcţiei învățământ preuniversitar din cadrul Ministerului Educaţiei şi Culturii, Valentin Crudu.

Foto: Facebook/Виталий Бурдила

Şoferul taximetrului, în vârstă de 39 de ani, a fost transportat în stare gravă la spitalul de Urgenţă. Nici un pasager al troleibuzului nu a avut de suferit. 

Şoferul troleibuzului care se deplasa pe bulevardul Ştefan cel Mare susţine că a intrat în intersecţie la culoarea verde a semaforului, pe când şoferul taximetrului ar fi mers pe culoarea care interzice deplasarea. Acesta susţine că nu a reuşit să evite impactul. 

„A ieşit la roşu, la intersecţie eu l-am lovit. Cât de tare poţi să frânezi, să rănesc lumea şi el să se ducă şi eu să rămân. Pasagerii din troleibuz nu au fost răniți”, a spus șoferul troleibuzului.

„Circumstanţele se stabilesc. Tamponarea este laterală”, a menționat un polițist.

Şoferul care se afla la volanul taximetrului a fost internat de urgenţă la spital şi se află sub supravegherea medicilor. 

„Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, se află în secţia de reanimare a departamentului medicină urgentă, sunt efectuate investigaţiile de rigoare, starea lui este de gravitate medie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Institutului de Medicină Urgentă, Petru Craveț.

Dacă vina şoferului va fi demonstrată, el riscă să stea până la şapte ani după gratii.


Accident teribil în centrul Chișinăului! Un taxi s-a izbit violent într-un troleibuz. Pasagera din automobil a murit la spital (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile