Logo Realitatea.md

„În asemenea cazuri nu supraviețuiesc!” Detalii privind decesul șoferiței care a comis accidentul de la Buiucani (VIDEO)

08 Octombrie 2019, 13:45 // Actualitate

În cele opt zile care au trecut de la accidentul din sectorul Buiucani al capitalei, șoferița Svetlana Ungureanu s-a aflat permanent în Secția Terapie Intensivă în stare extrem de gravă. Medicii spun că, în urma unor asemenea politraumatisme complicate, pacienții supraviețuiesc în cazuri extrem de rare, iar astăzi, la ora 10:25 a fost constatat decesul pacientei. Cât ține de starea celorlalți pacienți internați în urma accidentului, doar trei persoane își mai continuă tratamentul.

foto: dse.md

Deși inițial, în cadrul unor ieșiri în fața presei, medicii spuneau că este o „ușoară dinamică pozitivă”, potrivit șefului Secției Anestezie, Terapie Intensivă din cadrul Institutului de Medicină Urgentă, Sergiu Cobîlețchi, unde a fost internată pacienta Svetlana Ungureanu, „evoluția în întregime nu a fost una pozitivă”.

„Pur și simplu ea a rămas în viață, asta deja era pozitiv, dar evoluția integrală a organizmului ei nu era pozitivă. Noi așa și spuneam rudelor că nimic așteptări la succes nu putem să avem. Cu așa un politraumatism care a avut pacienta, ei nu supraviețuiesc”, a menționat Cobîlețchi.

Potrivit lui, în decursul celor opt zile, pacienta a suferit două intervenții chirugicale, însă nici aceasta, într-un final, nu a dus la un succes.

Vedeți și: Șoferița care acum o săptămână a comis accidentul de la Buiucani a decedat în această dimineață

Vicedirectorul Institutului de Medicină Urgentă, Igor Curov, a menționat că diagnosticul final stabilit pacientei a fost „traumatism asociat grav, prin traumatism abdominal închis, cu lezarea organelor interne, anemie post-hemoragică, traumatism cranio-cerebral și traumatism al aparatului locomotor”.

Cât ține de starea celorlalte persoane, potrivit lui, din cei nouă pacienți care rămâneau spitalizați la IMSU la finele săptămânii trecute, cinci au fost externați, iar trei persoane își continuă tratamentul. La moment, starea acestora este de gravitate medie în afara oricărui pericol.

Femeia de 51 de ani care a fost operată la femur a fost externată pe parcursul zilei de astăzi.

Alte știri la același subiect: 

(VIDEO/update) Accident de groază în capitală: Oameni răniți, după ce un troleibuz a fost proiectat în ei 

(FOTO) Detalii noi cu privire la accidentul grav din sectorul Buiucani cu implicarea unui troleibuz. Cine este victima

Dosar penal pe cazul accidentului de la Buiucani! Șoferița a făcut închisoare pentru un alt accident și are 43 de contravenții rutiere

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3410 0.3018%
USD USD 17.3081 -0.0756%
RUB RUB 0.2773 1.1306%
RON RON 4.0473 0.3048%
UAH UAH 0.7370 0.2448%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

12 dec, 16:42 //

Foto: Igor Dodon Cu două armate străine staționate ilegal pe teritoriul său, Dodon și ministrul Apărării zic că nu avem nevoie de tehnică militară nouă (FOTO/VIDEO)