Logo Realitatea.md

În atenția deținătorilor de card! Un nou scenariu de escrocherie care are drept scop spargerea conturilor

21 Octombrie 2019, 15:17 // Economie

Victoria Bank își atenționează clienții despre un nou scenariu de escrocherie care are drept scop spargerea conturilor VB24 WEB-BANKING și MOBILE-BANKING. Infractorii iau legătura cu deținătorii de carduri prin intermediul anunțurilor plasate pe site-uri de comercializare a bunurilor și rețelele de socializare (de ex. 999.md, facebook, odnoklasniki, etc).

Foto simbol: pixabay.com

Aceștia se arată interesați de bunul propus spre comercializare și sub pretextul procurării/rezervării acestuia solicită date personale precum: numărul cardului, codul de securitate (CVV/CVC), parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon mobil al deținatorului de card.

În realitate, datele sunt folosite în mod fraudulos, și anume, cu scopul accesării VB24 WEB-BANKING si MOBILE-BANKING, de unde escrocul gestionează conturile bancare ale victimelor. Obținând acces la conturile WEB/MOBILE-banking ale clientului-vânzatorilor-deținători de carduri, escrocul efectuează ulterior transferuri de bani P2P către alte carduri și/sau conturi sau diverse plăți online.

„Nu uitați că pentru orice transferuri de bani pe cardul Dvs. bancar, persoana care efectuează transferul are nevoie doar de numărul cardului! Reprezentanții băncii sau alte structuri niciodată nu vor solicita parole, CVV, CVC, coduri unice (OTP-uri) primite la numărul dvs de telefon”, au avertizat reprezentanții băncii.

Dacă pentru efectuarea transferului, ridicarea câștigului, a recompensei vi se cere codul PIN al cardului, data expirării, CVV/CVC codul acestuia, trebuie să vă alarmați și să cunoașteți că aceștia sunt infractori.

Citeste tot despre: card, escrocherie
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile