Logo Realitatea.md

În Boșcana a fost finalizată iluminarea stradală, în cadrul programului de reintegrare a țării

05 August 2020, 19:33 // Societate

Comuna Boșcana din raionul Criuleni a finalizat modernizarea sistemului de iluminare stradală, finanțată din Programul de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării.

În total, pentru modernizarea și asigurarea funcționării în condiții de siguranță, rentabilitate și eficiență economică și energetică a infrastructurii serviciului de iluminat public în Boșcana și Mardareuca au fost alocați 915 mii lei. Pentru anul 2020, proiectul implementat a constituit 300 mii lei din sursele alocate de Guvern, iar localitatea Boșcana este primul beneficiar care a realizat proiectul său din lista tuturor beneficiarilor.

Viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a vizitat astăzi localitatea, aflată în Zona de Securitate, pentru a se documenta la fața locului cu procesul de implementare a proiectului și pentru a discuta cu localnicii despre situația din sat. Printre problemele stringente ale localității se numără extinderea apeductului, salubrizarea și canalizarea.

Cristina Lesnic a salutat modul în care administrația publică locală a realizat proiectul, încurajându-i să aplice în continuare pentru finanțarea noilor proiecte. „Resursele Programului de Acțiuni pentru Reintegrarea Țării sunt limitate, însă șansele de a primi finanțare fiind mari pentru cele mai competitive proiecte. Infrastructura dezvoltată pentru a asigura o viață decentă, în special în Zona de Securitate, este foarte importantă”, a spus Cristina Lesnic.

În prezent, 80 % din localitatea Boșcana beneficiază de iluminat stradal pentru 3 500 de locuitori.

Primăria comunei a informat că este în căutarea de resurse pentru procurarea tehnicii ce ar permite reabilitarea întreprinderii de salubrizare de localitate și, ca urmare, prestarea serviciilor de salubrizare și evacuare a deșeurilor pentru locuitorii din cele două sate ale comunei.

Un alt subiect al discuțiilor a vizat funcționarea centrului medicilor de familie și accesul populației la servicii medicale de calitate în condițiile epidemiologice create de noul coronavirus.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6016 -0.4707%
USD USD 16.6645 0.1858%
RUB RUB 0.2197 -0.8126%
RON RON 4.0333 -0.5327%
UAH UAH 0.5911 -0.0845%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile