Logo Realitatea.md

În Canada a fost aprobat vaccinul Pfizer. Când vor fi livrate primele doze

10 Decembrie 2020, 08:54 // În lume

Health Canada a aprobat miercuri vaccinul dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech. Această decizie care va permite dozelor de vaccin să fie livrate şi administrate în întreaga ţară, informează Agerpres.

Foto: weforum.org

Prima autorizare la nivel naţional în Canada a unui vaccin împotriva noului coronavirus a fost posibilă datorită unui nou sistem de reglementare provizorie, ce permite obţinerea unei aprobări accelerate, similară cu autorizările în regim de urgenţă emise de Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) din Statele Unite.

„Aprobarea vaccinului se bazează pe dovezi care atestă că acesta este sigur, eficient şi de bună calitate”, au anunţat reprezentanţii Health Canada într-un comunicat. Vaccinul Pfizer-BioNTech a fost aprobat de Health Canada pentru a fi inoculat rezidenţilor canadieni cu vârste de peste 16 ani.

Oficialii canadieni au anunţat că, în virtutea contractului semnat cu grupul Pfizer, dozele de vaccin nu puteau fi transportate în Canada decât după ce acesta obţinea o aprobare din partea Health Canada.

Canada va primi primele sale doze de vaccin Pfizer-BioNTech înainte de sfârşitul lunii decembrie, a anunţat luni prim-ministrul Justin Trudeau.

Pe 2 decembrie, Marea Britanie a devenit prima ţară din lume care a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech, care, în urma unor ample studii clinice, a dovedit că are o eficienţă de 95% în prevenirea maladiei COVID-19.

Grupul Pfizer este responsabil cu transportul vaccinului, ce necesită o stocare la temperaturi foarte joase, către depozite amplasate în diverse zone din Canada.

Canada a plasat o comandă fermă pentru 20 de milioane de doze de vaccin, necesare pentru a inocula 10 milioane de persoane, şi dispune de opţiunea suplimentară de a cumpăra până la 56 de milioane de alte doze.

Canada a comandat mai multe doze de vaccin pe cap de locuitor decât oricare altă ţară din lume.

Citeste tot despre: Canada, Pfizer, vaccin anti-covid-19
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile