Logo Realitatea.md

În curtea blocului avariat de pe bd. Moscova a fost instalat un cort unde sinistrații își pot perfecta actele gratuit, în regim de urgență

07 Octombrie 2018, 11:55 // Societate

În curtea blocului avariat în urma exploziei de noaptea trecută, de pe bd. Moscova 11/5, a fost instalat un cort al Statului Major, unde sinistrați se pot apropia pentru a primi informații necesare privind serviciile care le pot fi acordate de autorități. De asemenea, aici, persoanele care au rămas fără acte în urma deflagrației, le pot perfecta pe loc, gratuit, în regim de urgență, informează serviciul de presă al Guvernului.

Foto: Gov.md

Persoanele care au rămas fără locuință vor fi cazate temporar la Spitalul Căii Ferate și la Sanatoriul „Constructorul".

În prezent, echipele speciale curăță locul producerii exploziei, după care va fi verificată starea rețelelor termice și electrice. În paralel, va fi efectuată expertiza tehnică a blocului și a apartamentelor.

„Prioritatea numărul unu sunt oamenii: locatari, pompieri, salvatori. Siguranța lor este cea mai importantă pentru noi", a menționat premierul Pavel Filip.

După ce se va confirma că starea blocului nu prezintă niciun pericol, locatarii apartamentelor, care nu au fost afectate de explozie, vor putea intra în locuințele lor. Ulterior, echipele de constructori vor începe lucrările de reabilitare a apartamentelor distruse de deflagrație. Premierul a solicitat responsabililor să informeze permanent oamenii despre cum evoluează situația, susțin angajații Guvernului.

Explozia s-a produs în seara zilei de ieri, 6 octombrie, într-un bloc locativ de pe strada Bulevardul Moscovei 11/5 din municipiul Chișinău. Potrivit informațiilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma deflagrației, 3 persoane au decedat, încă două: o locatară a blocului și un pompier se află la spital.

Primăria Chișinău a alocat zece milioane de lei pentru procurarea apartamentelor pentru persoanele care au rămas fără adăpost.

De asemenea, familiile persoanelor decedate în urma exploziei vor primi ajutoare materiale de câte 50 de mii de lei.

Vezi și:

Șeful IGSU oferă detalii despre explozia din sectorul Rășcani: „Butelia de gaz a fost găsită la etajul 16, iar robinetul era deschis”

BILANȚUL exploziei din sectorul Rîșcani! Două persoane au murit pe loc, iar una a decedat la spital din cauza rănilor grave

Primele declarații ale autorităților municipale, în urma exploziei de la Rîșcani. A fost convocată Comisia pentru situații excepționale (VIDEO)

Pretorul sectorului Rîșcani, Nicolae Balaur, despre explozia de pe bd. Moscova : „Pereții blocului de locuit nu au avut de suferit”

Premierul Pavel Filip Pavel Filip: "Prioritatea nr. 1 este suportul medical și acordarea locurilor provizorii de trai” (VIDEO)

Citeste tot despre: acte, ajutor, cort, explozie, Guvern, sinistrați, stat major
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6789 0.0000%
USD USD 16.6157 0.0000%
RUB RUB 0.2261 0.0000%
RON RON 4.0694 0.0000%
UAH UAH 0.6000 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile