Logo Realitatea.md

În jur de 40 de militari ai Brigăzii „Dacia”, implicați într-un exercițiu tactic cu trageri de luptă din tunuri antitanc și mitraliere

21 Octombrie 2020, 11:41 // Societate

Circa 40 de ofiţeri, sergenţi şi soldaţi ai Brigăzii de infanterie motorizată „Dacia” au desfăşurat un exerciţiu tactic cu trageri de luptă la Centrul de instruire al unităţii. Exerciţiul a cuprins trageri de luptă din sistemele de artilerie tun antitanc MT-12 (100 mm) şi mitraliera PKT (7,62 mm), precum și salturi cu paraşuta executate de militarii din Batalionul cu Destinaţie Specială „Fulger” al Armatei Naţionale.

foto: army.md

Echipa de geniu a brigăzii a simulat acţiuni la barajele de mine antipersonal şi antitanc din teren și a prezentat proceduri de utilizare a muniției planificate pentru distrugere în rezultatul implementării proiectului de management al stocurilor de armament și muniții în Armata Națională, care prezintă un potențial pericol pentru populația din regiune.

În cadrul evenimentului, a fost prezentată şi tehnica militară reparată din dotarea Brigăzii și inspectată infrastructura unității.

Evenimentul a fost urmărit de ministrul Apărării Alexandru Pînzari şi comandantul Armatei Naţionale, general de brigadă Igor Gorgan, dar şi militari din corpul de comandă al instituţiei.

La finalul exercițiului, ministrul Apărării a apreciat prestația excelentă a militarilor implicați în acțiunile demonstrative. „De fiecare dată când ofițerii, sergenții și soldații Brigăzii „Dacia” desfășoară antrenamente, mă conving că profesionalismul, buna pregătire și dedicația îi caracterizează, și asta datorită, în mare parte, comandanților și superiorilor acestora. Astăzi ați confirmat, încă odată, că sunteți buni în ceea ce faceți și vă mulțumesc pentru eforturile depuse în domeniul pregătirii de luptă și instruirii efectivului din subordine”, a declarat Alexandru Pînzari.

Ministrul Apărării a evidențiat, de asemenea, contribuția militarilor din unitate la lichidarea consecințelor inundațiilor de la Comrat, mulțumindu-le pentru sacrificiul și devotamentul cu care au intervenit în ajutorul populației locale.

Antrenamentele fac parte din planul pregătirii de luptă al Armatei Naţionale pentru anul curent şi au ca scop menţinerea unui nivel optim al pregătirii profesionale a militarilor şi al capacităţii de luptă a subunităţilor.

Foto: army.md

Citeste tot despre: armata, Dacia, militari
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5084 0.0000%
USD USD 17.2289 0.0000%
RUB RUB 0.2279 0.0000%
RON RON 4.2084 0.0000%
UAH UAH 0.6057 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile