Logo Realitatea.md

În jur de 50 de gherete, evacuate de pe străzile Capitalei timp de o săptămână

15 Decembrie 2019, 12:54 // Actualitate

Circa 50 de gherete au fost evacuate de pe străzile Capitalei pe parcursul săptămânii curente. Preponderent, este vorba de unități comerciale în care erau comercializate produse de tutungerie și își desfășurau activitatea, contrar legii, în apropierea instituțiilor educaționale și medicale, anunță Primăria municipiului Chișinău.

foto: chisinau.md

Primarul general al Capitalei, Ion Ceban, a dat asigurări că oamenii care au lucrat în gheretele recent evacuate și nu vor fi imediat reangajați de către agenții economici, vor beneficia de suport financiar pentru o anumită perioadă de timp din partea administrației publice locale, până vor fi identificate soluții pentru a fi angajați.

Totodată, menționăm că unitățile comerciale stradale, care au fost deschise cu abateri grave de la legislație, cele care, în opinia agenților economici vizați, ar avea mai puține încălcări pe parcursul activității comerciale, vor fi examinate în perioada imediat următoare. 

„Reiterez că nu negociem sănătatea copiilor, sănătatea publică, dar nici aspectul estetic al orașului. Acest dezmăț care a durat de-a lungul anilor în capitală, nu mai poate continua”, a subliniat primarul general. 

Amintim că municipalitatea a dispus evacuarea în primul rând, a gheretelor cu schemele de amplasare expirate. Ceilalți agenți economici, care au actele valabile, sunt chemați să se conformeze solicitărilor referitor la excluderea din vânzare a produselor din tutun. În caz de neconformare, sunt pasibili de sancțiuni administrative.

Este de menționat că, la începutul săptămânii, municipalitatea a promis evacuarea în timpul săptămânii curente a circa 300 de gherete din preajma școlilor și spitalelor.

Vedeți și: Circa 300 de gherete cu țigări din preajma școlilor și spitalelor vor fi evacuate până la finele săptămânii

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei