Logo Realitatea.md

În locul unui magazin Kaufland pe str. N. Costin din Chișinău vor fi construite două blocuri locative și o grădiniță

26 Decembrie 2017, 15:51 // Economie
// Autor:  
Natalia Volontir

În locul unui magazin Kaufland, pe terenul de pe strada Nicolae Costin, 48, din sectorul Buiucani al capitalei, vor fi construite două blocuri locative și o grădiniță. Săptămâna trecută, Consiliul Municipal Chișinău a decis în privința schimbării codului urbanistic al acestui teren din S (zonă specială) în R7 (zonă rezidențială cu densitate medie).

Colaj Realitatea.md. Foto: Realitatea.md, Sinap.pl

Potrivit arhitectului-șef al capitalei, Sergiu Borozan, compania Kaufland a renunțat la acest teren acum câteva luni, după ce proiectul de construcție a magazinului a fost supus consultărilor publice.

Unul dintre motivele renunțării la terenul de pe strada Nicolae Costin este, potrivit lui Sergiu Borozan, faptul că agentul economic trebuia să investească suplimentar și în consolidarea solului de pe acest teren. 

Astfel, pe terenul dat, cu o suprafață de 1,6532 ha, vor fi construite două blocuri de locuit cu menire socială și comerț, cu parcări subterane și o grădiniță pentru copii. Beneficiarul proiectului este SRL Materimcons.

Amintim că, la începutul anului 2016 Kaufland România a anunţat despre planurile de extindere în Republica Moldova, strategia de dezvoltare incluzând deschiderea a șase magazine în Chișinău. Atunci, agentul economic planifica deschiderea primului magazin la Chișinău, în anul 2018.

 Vezi și:

Un magazin din rețeaua Kaufland ar putea fi construit în sectorul Ciocana al capitalei (FOTO)

O nouă încercare, un nou eșec! CMC nu a aprobat nici azi proiectul cu privire la „Dedeman”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.3539%
USD USD 17.3212 -0.1107%
RUB RUB 0.2742 0.5501%
RON RON 4.0350 0.3681%
UAH UAH 0.7352 0.0272%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS