Logo Realitatea.md

În memoria Reginei Ana, o piaţă din Curtea de Argeş din România îi va purta numele! Decizia va fi adoptată la finele lunii august

02 August 2016, 21:05 // În lume

O piaţă din Curtea de Argeş, recent inaugurată, unde se vor desfăşura evenimentele cultural-artistice ale municipiului, va purta numele Majestăţii Sale Regina Ana. Această propunerea a fost a edilului municipalităţii. Decizia va fi adoptată la finele lunii august, atunci când se va întruni Consiliul Local. informează Medifax.ro.

Foto: click.ro

"E o idee foarte bună, despre care ne-a comunicat domnul primar Constantin Panţurescu. Evident că suntem de acord ca numele pieţei să fie Regina Ana. Aşa se procedează în istorie. După moartea unei personalităţi, numele acesteia este purtat de o stradă, o clădire sau, în cazul de faţă, o piaţă unde se vor desfăşura de acum înainte multe evenimente importante ale municipiului Curtea de Argeş", a declarat, pentru MEDIAFAX, Ştefan Dumitrache, managerul Muzeului Municipal Curtea de Argeş.

Viceprimarul municipiului, Gabriel Jubleanu, este de acord cu iniţiativa edilului din Curtea de Argeş.

"La propunerea primarului, piaţa va purta numele Majestăţii Sale. E un lucru deosebit în memoria Reginei Ana, care s-a stins din viaţă luni. Vorbim despre platoul situat în faţa sălii de sport, ce are o dimensiune de 7.400 de mp. Acesta este destinat manifestărilor cultural-artistice organizate în Curtea de Argeş. Spre exemplu, Zilele Municipiului vor avea loc în această piaţă. E o piaţă nou construită pentru care nu exista un nume. Cu toţii o ştim de Piaţa Sălii de Sport. Decizia ca piaţa să poarte nemele Reginei Ana va fi luată la următoarea şedinţă a Consiliului Local, adică în ultima zi de marţi din luna august, după înmormântarea Reginei Ana", a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Jubleanu, viceprimarul municipiului Curtea de Argeş.

Trei zile de doliu vor fi decretate la Curtea de Argeş, respectiv ziua de 13 august, când va fi înmormântată Regina Ana a României, precum şi 12 şi 14 august, iar Zilele Municipiului au fost amânate.

Casa Regală a României a anunţat programul funeraliilor Reginei Ana, iar, potrivit acestuia, sicriul urmează să fie adus în ţară în data de 9 august, pe Aeroportul Otopeni, iar apoi dus la Castelul Peleş (9 august) şi Palatul Regal din Capitală (11 august), înmormâtarea urmând să aibă loc în 13 august la Curtea de Argeş.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile