Logo Realitatea.md

În municipiul Taraclia a fost lansată o nouă unitate de salvatori și pompieri

14 Septembrie 2019, 17:43 // Societate

O nouă unitate de salvatori și pompieri a fost lansată astăzi în municipiul Taraclia. La ceremonia oficială au fost prezenți Prim ministrul Republicii Moldova Maia Sandu, Excelența sa ambasadorul Statelor Unite ale Americii Dereck J. Hogan, reprezentanții autorităților publice locale, dar și conducerea IGSU reprezentată de general–maior Mihail Harabagiu.

Foto: dse.md

Oficialii au vorbit despre cooperarea benefică între Republica Moldova și Statele Unite ale Americii care a contribuit la edificarea remizei la Taraclia pentru asigurarea securității antiincendiare, prevenirea și lichidarea situațiilor de risc în cele 27 de localități din preajma.

După ceremonie de inaugurare oficialii au inspectat încăperele stației și au apreciat rezultatul obținut. Construcţia din temelie a noii unităţi a fost posibilă grație eforturilor comune a IGSU, Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, dar și autorităților publice locale.

Proiectul a fost finanţat cu suportul Comandamentului Forţelor Armate ale SUA fiind estimat în suma de 422 000 de dolari americani. Autorităţile publice locale au contribuit cu 240 000 lei, care au fost utilizaţi pentru achiziţionarea mobilierului necesar.

Datorită proiectului realizat, peste 20 de salvatori şi pompieri, dar şi angajaţi ai Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare vor activa în condiţii adaptate la standarde Europene. Stația dispune de birouri de lucru, boxe pentru autospecialele de intervenţie, dar şi un turn de instruire necesar pentru pregătirea şi antrenarea practică a salvatorilor.

Unităţi similare deschise cu suportul forţelor armate a SUA au fost inaugurate la Căuşeni, Basarabeasca, Soroca, Edineţ şi Cahul.

Citeste tot despre: pompieri, Taraclia, unitate
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5696 0.5741%
USD USD 17.6645 0.6467%
RUB RUB 0.2849 -0.0702%
RON RON 4.0961 0.6042%
UAH UAH 0.7245 0.6110%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile