Logo Realitatea.md

În parcul Valea Morilor din Chișinău va apărea o sculptură similară celei de pe Strada Pietonală. Ce spun autorii lucrărilor (FOTO)

19 Octombrie 2017, 17:18 // Societate

În Parcul Valea Morilor din Chișinău va apărea o sculptură din bronz similară celei amplasate pe Strada Pietonală Eugen Doga din capitală. Lucrarea care fi amplasată în parc este realizată de tânărul sculptor Petru Glavan și va fi compusă din patru elemente: un băiat, o fată, un skateboard și un câine, scrie Moldnova.eu.

Sursa foto: Natalia Munteanu, Moldnova.eu

„Fata învață să meargă pe skateboard, iar băiatul o ajută. El o ține de mână să nu cadă, iar între ei merge un câine. Fata balansează, iar băiatul sare de pe skateboard și o prinde să nu cadă. În spatele lui este un skateboard care arată că el a sărit în ajutorul fetei, iar lumea va putea face fotografii pe el. Eu vreau să fac oamenii fericiți, să-i inspir să facă mișcare”, a povestit ideea Pavel Glavan, autorul lucrării, pentru sursa citată.

Petru Glavan este student la Academia de Arte din Chișinău. Tânărul artist susține că sculptura nu este unica lui pasiune: „Îmi place să pictez, să sculptez și să fac tatuaje. Nu vreau să mă axez doar pe sculptură. Dacă aș face doar sculptură atunci m-aș sătura de ea”, susține Petru.

După ce sculptura instalată pe Strada Pietonală din Chișinău a stârnit polemici pe rețelele de socializare, unii considerând-o sexistă, Petru Glavan spune că este pregătit să țină piept criticilor: „Ce contează? Important să-ți faci lucrul bine. Pavel a făcut o lucrare foarte reușită. Pavel este mai pregătit decât mine. Pentru mine este prima lucrare de așa mărime. Mi-a fost greu”, a declarat artistul pentru Moldnova.

La rândul său, Pavel Obreja, autorul sculpturii de pe Strada Pietonală Eugen Doga spune că nici prin cap nu i-a trecut atunci când a creat sculptura, că lucrarea va stârni asemenea reacții: „Eu nu m-am gândit că vor fi așa reacții. Sincer vă spun că, până acum, nu prea auzisem de termenii sexism și feminism. Lumea e liberă. Unele mesaje mă supărau, dar nu au fost multe negative. Mi se zbătea inima un pic, dar se potolea când citeam mesajele frumoase”, spune Pavel Obreja.

Sculptura lui Petru Glavan va fi amplasată în parcul Valea Morilor la mijlocul lunii decembrie a acestui an. Ambele lucrări fac parte din proiectul „Sculpturi care te privesc în ochi”.

Puteți citi articolul despre cei doi sculptori, în întregime, pe Moldnova.eu.

Sursa foto: Natalia Munteanu, Moldnova.eu

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile