Logo Realitatea.md

În plină situație epidmiologică cu coronavirus, Guvernul vrea abolirea regimului reciproc de vize cu China. A fost inclus pe ordinea de zi subiectul, apoi, exclus (FOTO)

25 Februarie 2020, 15:06 // Societate

Coronavirusul se pare că i-a pus în gardă pe autoritățile de la Chișinău, în cât au renunțat la adoptarea unui proiect de hotărâre în cadrul ședinței de Guvern de mâine, cu referire la abolirea reciprocă a vizelor de călătorie între R. Moldova și China, deși inițial au inclus proiectul pe ordinea de zi, iar ulterior l-au scos.

Tradițional, mâine, urmează să se desfășoare ședința Cabinetului de miniștri. Ordinea de zi a fost plasată pe site-ul Guvernului încă de ieri, potrivit prim-vicepreședintelui PUN, Vlad Țurcanu, unde inițial a fost inclus și subiectul „cu privire la inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Populare Chineze privind abolirea reciprocă a vizelor de călătorie”.

Astăzi deja se pare că Guvernul „nu mai dorește” să anuleze reciproc vizele de călătorie cu Guvernul chinez, dat fiind faptul că coronavirusul se răspândește tot mai mult în Europa, iar Moldova riscă să „contracteze” și ea acest virus.

Deocamdată nu este clar de ce Guvernul a retras acest proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, însă cel mai probabil pentru a evita unele speculații eventuale asupra situației epidemiologice și abolirea regimului de vize cu autoritățile chineze.

Ședința Guvernului de mâine, de la ora 15:00, poate fi urmărită live pe Realitatealive.md. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3939 -0.3566%
USD USD 17.1712 -0.1262%
RUB RUB 0.2415 -0.5764%
RON RON 4.0053 -0.3830%
UAH UAH 0.6368 -0.2194%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile