Logo Realitatea.md

În pragul alegerilor parlamentare noi, Chicu își amintește de raionul Hîncești. Aprovizionarea cu apă, problema examinată la Guvern

17 Ianuarie 2020, 12:54 // Societate

Premierul Ion Chicu a convocat o ședință la Guvern pentru a examina problema aprovizionării cu apă potabilă a raionului Hîncești. Această problemă a fost enunțată de autoritățile locale în cadrul vizitei recente a prim-ministrului în raionul Hîncești. La ședință au participat reprezentanții mai multor ministere și agenții de profil, conducerea raionului și primarii satelor respective.

Foto: gov.md

Șeful Executivului a fost informat despre problema tergiversării lucrărilor în cadrul proiectului de asigurare cu apă potabilă a 11 localități din raionul Hîncești, amplasate în lunca rîului Prut, finanțat de Fondul Ecologic Național. Proiectul a demarat în anul 2013 și nu este finalizat până în prezent, din cauza incapacității agentului economic contractat. Antreprenorul a solicitat majorarea valorii contractului cu 23 mil. de lei. Până la moment, au fost valorificate 37 de milioane lei.

„Aprovizionarea cu apă aste una din prioritățile Guvernului, precum construcția drumurilor, iluminarea, etc. Sunt multe proiecte lansate în domeniul aprovizionării cu apă, care din păcate au fost prost gestionate. Trebuie să le revitalizăm. Vreau să discutăm la ce etapă sunt lucrările, care sunt problemele și ce este necesar de întreprins din partea Guvernului ca proiectul să fie finalizat cu succes”, a menționat Prim-ministrul.

În finalul ședinței, premierul a solicitat implicarea autorităților de specialitate, inclusiv a Agenției de Supraveghere Tehnică, astfel încât să fie determinată executarea lucrărilor conform contractului, fiind asigurată calitatea lucrărilor și termenii cât mai restrânși.

Amintim că pe 15 martie 2020 se vor desfășura alegeri parlamentare noi pentru funcția de deputat în circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hîncești.

Citeste tot despre: alegeri parlamentare noi, Hîncești
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5261 -0.3852%
USD USD 16.7700 0.6331%
RUB RUB 0.2176 -0.9558%
RON RON 4.0054 -0.6917%
UAH UAH 0.5935 0.4060%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile