Logo Realitatea.md

În prezidiul Parlamentului, ca pe tigaie! Voronin îl acuză pe Candu și cere demisia lui Ghilețchi: „Trebuie luat de mustăți și fugărit de aici!” (VIDEO)

22 Martie 2018, 11:28 // Politica

Ocuparea fotoliului de vicepreședinte al Parlamentului de către deputatul grupului PPEM, Valeriu Ghilețchi, a devenit un nou subiect de dispută în cadrul ședinței Plenului. Astfel, Vladimir Voronin i-a sugerat lui Valeriu Ghilețchi să demisioneze în ajunul Paștelui. Totodată, acesta a menționat că președintele Legislativului, Andrian Candu, s-a înconjurat din ambele părți cu trădători. 

Embed:

„Vă stă foarte bine alături de trădători. S-a discutat de multe ori, inclusiv în fracțiunea noastră au depus mai mulți mandatul deputat și să plece din Parlament când era vorba că unul dintre vicepreședinți trebuie să fie doamnă. Dumneavoastră aț ales să fiți înconjurați de trădători nu numai în prezidiul Parlamentului, dar și în sală. De aceea, Ghilețchi chiar de s-a votat cu numărul necesar, nu are dreptul moral, dacă ar fi om „poreadochnîi” (n.r. cumsecade), măcar în postul Paștelui, trebuie să-și dea demisia binevol”, a declarat Voronin, adresându-se lui Candu. 

Drept răspuns, Andrian Candu a menționat că în sala Parlamentului trebuie să se păstreze limitele decenței și eticii. Acesta a subliniat că nu o singură dată s-a adresat către Voronin cu solicitarea de a înainta un candidat din partea fracțiunii pentru a numi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului o doamnă. 

Totodată și deputatul Partidului Liberal a făcut câteva acuzații la adresa lui Ghilețchi, menționând că Ghilețchi călătorește din banii Parlamentului. 

„Aș vrea să vă rog, domnule Carp, să nu mințim, așa cum este creștinește. Să nu induceți în eroare nici publicul și nici plenul Parlamentului atunci când vorbiți de cheltuielile în privința unor delegații, precum călătoria pe care a avut-o domnul Ghilețchi în SUA și care a fost suportată din bani proprii”, a menționat Candu.

În apărarea sa, Ghilețchi a menționat că atunci când îți schimbi o opinie prin convingere, nu este o trădare. 

„Sunt situații în viață în care fiecare are dreptul sa își schimbe opinia sa și acest lucru trebuie respectat. Dumneavoastră mi-ați spus că ați schimbat statului partidului, și nu mai este obligatoriu să fii ateist dacă ești comunist. Dacă ați făcut lucrul acesta, oare este o trădare?”, a declarat vicepreședintele Parlamentului, drept răspuns la acuzația lui Voronin.

Cu toate acestea, liderul PCRM nu s-a lăsat: „Trebuie de luat de mustăți și de fugărit din prezidiul Parlamentului”. 

Realitatea.md amintește că la sfârșitul anului trecut, fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova a declarat că va înregistrat în Parlament un proiect de lege prin care solicită să fie abrogată legea prin care la 22 decembrie 2017 a fost numit în funcția de vicepreședinte al Legislativului, Valeriu Ghilețchi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile