Logo Realitatea.md

În română, ucraineană, rusă, bulgară, găgăuză și romani! Mesajul Maiei Sandu către cetățeni, în ajunul alegerilor prezidențiale (VIDEO)

29 Octombrie 2020, 11:48 // Politica

Cu câteva zile înainte de alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, candidatul PAS, Maia Sandu, a lansat un spot video în care se adresează către cetățeni, îndemnându-i să-și unească forțele. Pe lângă mesajul în limba română, candidata Partidului Acțiune și Solidaritate vorbește și în limbile minorităților naționale din țara noastră: ucraineană, rusă, bulgară, găgăuză și romani.

„Pe această bucată de pământ trăim împreună. Vorbim limbi diferite, dar trăim cu toții în aceeași țară. Fiecare dintre noi cunoaște cel puțin două limbi. Avem cu toții vecini, prieteni, colegi de alte etnii, cu care ne-am înțeles întotdeauna și am împărțit și bune și rele. În loc să ne mândrim că avem acces la atâtea culturi, de prea mulți ani ne lăsăm divizați”, spune Maia Sandu la începutul spotului, ulterior continuându-și mesajul și în celelalte limbi vorbite pe teritoriul Moldovei.

„În timp ce noi ne certăm, ei ne jefuiesc. Vreau ca noi, împreună, să construim o țară în care, indiferent de limba vorbită și viziuni, să ne simțim bine”, spune ulterior candidata PAS în limba rusă.

În mesajul de încheiere, transmis în limba română, Maia Sandu spune că, „trăim în aceeași țară și ne dorim cu toții aceleași lucruri”, iar astfel, „a venit timpul să ne unim forțele și să devenim un întreg”. „Cred în puterea oamenilor buni. A venit timpul oamenilor buni”, a conchis Sandu, mesaj care este și una dintre lozincile sale electorale. 

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2242 0.1515%
USD USD 17.4569 0.0275%
RUB RUB 0.2319 -1.9036%
RON RON 4.3540 0.1472%
UAH UAH 0.6202 0.5675%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile