Logo Realitatea.md

În Rusia „PAS cu PAS”! Igor Dodon consideră că Maia Sandu trebuie să meargă în vizită la Moscova în timpul apropiat

09 Septembrie 2019, 13:32 // Politica

Președintele Igor Dodon este de părerea că premierul Maia Sandu ar trebui să întreprindă o vizită, de lucru sau oficială, la Moscova în viitorul apropiat. Cel puțin, potrivit șefului statului, nu este corect când un oficial întreprinde vizite doar la Bruxelles, Washington sau Moscova.

„Eu consider că este corect ca președintele țării, prim-ministrul, speakerul să aibă vizite și relații cu toți partenerii noștri importanți externi. De aceea, eu consider că Guvernul, doamna prim-ministru, ar fi bine să meargă la Moscova în viztă, pentru că sunt multe subiecte pe care nu poate să le hotărască doar la nivelul cel mai înalt. Sunt tehnice multe. Trebuie ministerele să lucreze”, a opinat Dodon, fiind întrebat la acest subiect.

Potrivit președintelui, primul pas a fost includerea ministrului Economiei, Vadim Brînzan, în componența delegației sale la Moscova, la începutul săptămânii trecute, iar următorul pas în acest sens este vizita ministrului Nicu Popescu la Moscova pe 11 septembrie, „care trebuie să pregătească vizita de lucru sau oficială a doamnei prim-ministru”.

„Eu consider că este necesar. Nu este corect că Dodon merge doar la Moscova, dar Maia Sandu merge doar la Bruxelles și la Washington. Dacă vedeți, Dodon a mers și la Bruxelles, și la Moscova și va merge și în Statele Unite. Așa trebuie să fie în cazul tuturor. Noi trebuie să fim deschiși în relații cu toți absolut”, a mai opinat șeful statului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.4924%
USD USD 17.7711 -0.4911%
RUB RUB 0.2704 -1.0249%
RON RON 4.0440 0.4671%
UAH UAH 0.7243 -0.5356%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile