Logo Realitatea.md

În scurt timp ar putea fi eliminat monopolul și restricțiile la deschiderea curselor de pasageri în localitățile țării (DOC)

23 Septembrie 2019, 11:50 // Politica

O inițiativă legislativă a fost înregistrată astăzi în Parlament pentru modificarea Codului Transporturilor Rutiere, pentru a eliminat monopolul și restricțiile la deschiderea curselor de pasageri în localitățile din întreaga țară. Despre asta a anunțat astăzi, deputatul Blocului ACUM, Petru Frunze.

Foto Simbol

Potrivit autorului inițiativei legislative, legiuitorii urmează să examineze și să modifice articolele 7, 37 și 38 din Codul Transporturilor Rutiere, care impun restricții și monopol pe piața transportatorilor auto de pasageri.

„Am înregistrat o inițiativă legislativă privind modificarea Codului Transporturilor Rutiere. Obiectivul este să eliminăm monopolul din domeniu. Acum sunt aplicate restricții la deschiderea de curse de pasageri”, a scris Frunze pe pagina sa de Facebook..

Potrivit deputatului Blocului ACUM, toate cursele, la inițiativa comisiei de specialitate din primăriile localităților, dar și a organului central de specialitate, urmează să fie expuse la concurs public, după adoptarea modificărilor la Codul Transporturilor Rutiere.

De asemenea, urmează și intervalul de timp dintre curse să fie micșorat de 2-3 ori, fapt ce va permite deschiderea de noi curse și bineînțeles, prioritate vor avea agenții economici, care vor deservi călătorii cu unități de transport moderne.

„Piața transporturilor este monopolizată, transportul învechit, călătorii circulă în condiții inumane și nici un investitor nu poate sa investească în acest domeniu. Va fi mare rezistența celor cu interese din acest domeniu, dar trebuie odată și odată de rupt acest cerc de interese”, se mai arată în postarea deputatului Petru Frunze.

DOC: Petru Frunze/Facebook

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3962 0.0000%
USD USD 17.5906 0.0000%
RUB RUB 0.2716 0.0000%
RON RON 4.0831 0.0000%
UAH UAH 0.7171 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile