Logo Realitatea.md

În scurt timp ar putea fi eliminat monopolul și restricțiile la deschiderea curselor de pasageri în localitățile țării (DOC)

23 Septembrie 2019, 11:50 // Politica

O inițiativă legislativă a fost înregistrată astăzi în Parlament pentru modificarea Codului Transporturilor Rutiere, pentru a eliminat monopolul și restricțiile la deschiderea curselor de pasageri în localitățile din întreaga țară. Despre asta a anunțat astăzi, deputatul Blocului ACUM, Petru Frunze.

Foto Simbol

Potrivit autorului inițiativei legislative, legiuitorii urmează să examineze și să modifice articolele 7, 37 și 38 din Codul Transporturilor Rutiere, care impun restricții și monopol pe piața transportatorilor auto de pasageri.

„Am înregistrat o inițiativă legislativă privind modificarea Codului Transporturilor Rutiere. Obiectivul este să eliminăm monopolul din domeniu. Acum sunt aplicate restricții la deschiderea de curse de pasageri”, a scris Frunze pe pagina sa de Facebook..

Potrivit deputatului Blocului ACUM, toate cursele, la inițiativa comisiei de specialitate din primăriile localităților, dar și a organului central de specialitate, urmează să fie expuse la concurs public, după adoptarea modificărilor la Codul Transporturilor Rutiere.

De asemenea, urmează și intervalul de timp dintre curse să fie micșorat de 2-3 ori, fapt ce va permite deschiderea de noi curse și bineînțeles, prioritate vor avea agenții economici, care vor deservi călătorii cu unități de transport moderne.

„Piața transporturilor este monopolizată, transportul învechit, călătorii circulă în condiții inumane și nici un investitor nu poate sa investească în acest domeniu. Va fi mare rezistența celor cu interese din acest domeniu, dar trebuie odată și odată de rupt acest cerc de interese”, se mai arată în postarea deputatului Petru Frunze.

DOC: Petru Frunze/Facebook

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2607 0.3867%
USD USD 17.8258 0.3033%
RUB RUB 0.2763 -0.8256%
RON RON 4.0097 0.0724%
UAH UAH 0.7287 -0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 feb, 06:40 //

Cum era poreclit Vlad Plahotniuc în interiorul Partidului Democrat după ce a părăsit țara (VIDEO)

20 feb, 14:56 //

(VIDEO) Cum PD și PSRM au trișat un vot în Parlament și ce spune Zinaida Greceanîi, când crede că nu o aude nimeni! Deputat: Au numărat 20 și 26 au spus!

17 feb, 14:14 //

Foto Simbol SURSE: Autoritățile din România au stabilit cauza decesului bebelușului deputatului Angel Agache

29 ian, 14:00 //

LIVE! Curtea de Apel Chișinău: Examinarea recursului depus de administrația Penitenciarul nr.13 împotriva eliberării condiționate a ex-premierului Vlad Filat

18 feb, 06:30 //

foto: facebook.com/s.sirbu Ruptura în PDM tot mai adâncă! Sîrbu regretă că noua conducere a partidului a mers la întâlnirea cu socialiștii și Dodon de la Parlament

04 feb, 13:33 //

Foto simbol Serviciul Hidrometeorologic și-a revizuit avertizarea de cod portocaliu de ninsori pentru întreg teritoriul țării

11 feb, 13:09 //

Soția liderului separatist Krasnoselski, cu cetățenie română. Cel puțin 4 instituții au fost sesizate!

03 feb, 10:34 //

Tragedie la Răzeni. O tânără mămică a fost lovită mortal de o mașină. Șoferul a părăsit locul accidentului, iar poliția este pe urmele lui

12 feb, 09:27 //

Îndemnul primului premier al RM către Dodon în contextul declarațiilor scandaloase ale lui Ciocoi: Dacă se pricepe în „tușonkă, să nu se bage...”

16 feb, 13:33 //

Foto Simbol Prima declarație a deputatului democrat, pentru presa română, referitor la tragicul incident produs în această dimineață