Logo Realitatea.md

În timp ce la Chișinău autoritățile nu se lasă convinse prin proteste, la Bălți piețele ar putea fi redeschise

18 Mai 2020, 08:30 // Actualitate

Peste 300 de comercianți din Bălți au ieșit la protest două zile la rând weekend-ul trecut, arătându-și nemulțumirea față de decizia guvernării, de lăsa închise piețele din oraș până pe 31 mai, din cauza răspândirii noului tip de coronavirus. În ciuda restricțiilor, Comisia Municipală pentru Sănătate Publică Bălți a decis că vânzătorii să revină la locurile de muncă, de mâine, 19 mai.

Foto: Nordnews.md

Prin proteste, comercianții din Bălți s-au plâns că au rămas fără surse de existență. Ei acuză autoritățile centrale de incompetență, scrie Nordnews.md.

„Luni, comisia va inspecta piețele, va examina care porți vor fi pentru ieșire și care pentru intrare, va face asta împreună cu administrația piețelor. Noi am decis că marți, piețele vor fi redeschise”, a declarat Renato Usatîi, primar de Bălți.

Șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți, Veaceaslav Chișlari, a explicat că, pentru a redeschide piețele, comercianții și cumpărătorii vor fi obligați să respecte mai multe reguli de protecție împotriva noului coronavirus: „Noi putem să asigurăm distanța socială, fluxul de cumpărători, iar vânzătorii să fie echipați cu mănuși, mască și dezinfectant. Putem să asigurăm o intrare și o ieșire”.

Administrația întreprinderii municipale „Asociația Piețelor din Bălți” a dat asigurări că dispune de tot echipamentul de protecței necesar.

Este de menționat că autoritățile din Bălți au decis să solicite Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale, împuternicirea comisiilor locale de a stabili sistarea sau reluarea activității punctelor comerciale. Însă anterior premierul Ion Chicu a avertizat că cine va încălca regulile impuse, va fi sancționat în conformitate cu legislația în vigoare.

CITEȘTE ȘI despre Chișinău:

Comercianții au protestat în fața Pieței Centrale din Chișinău pe motiv că nu li se permite să activeze (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.3436%
USD USD 17.1929 -0.7270%
RUB RUB 0.2429 0.8721%
RON RON 4.0207 -0.3692%
UAH UAH 0.6382 -0.8082%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile