Logo Realitatea.md

În timpul pandemiei s-au diminuat valorile traficului de persoane și mijloacelor de transport

14 Iulie 2020, 15:01 // Societate

În perioada stării de urgență în vederea combaterii infecției COVID-19, s-au diminuat semnificativ valorile traficului de persoane (cu 61,6%) și mijloacelor de transport (cu 54,3%) față de perioada similară a anului precedent. Asta relevă raportul de activitate a Direcției regionale SUD.

Foto: border.gov.md

Direct proporțional cu numărul de autorizări peste frontieră la intrare în țară a fost și numărul de neautorizări, astfel încât a fost înregistrată o descreștere cu 64,4% pentru persoane și cu 59,4% pentru mijloace de transport. Acest indice a generat un aflux de evenimente nemijlocit la frontieră de stat, manifestat prin treceri/tentative de trecere ilegale a frontierei, cât și încălcări a regimului zonei de frontieră. Cele mai însemnate ilegalități s-au înscris la SPF Giurgiulești-2 și în SPF Cahul. Ce ține de frontiera verde s-a remarcat SPF Basarabeasca, SPF Vulcănești și SPF Copceac.

Referitor la derularea activităților de cooperare a Direcției regională Sud cu autoritățile publice locale și alte instituții de drept s-au desfășurat prin intermediul legăturii telefonice sau online fiind orientate în lupta cu COVID – 19, combatarea ilegalităților transfrontaliere, limitarea accesului în zona de frontieră, evitarea pericolelor de inundație.

De asemenea, colaborarea cu țările vecine a fost și ea adoptată la distanță, dar cu respectarea Acordurilor în vigoare și a Planurilor de cooperare încheiate. Prin intermediul Centrului de Contact Comun Galați au fost examinate 1757 cereri de asistenţă în diverse domenii.

Numărul de cauze penale, dispoziții, rapoarte informative, dosare speciale/de căutare și măsuri autorizate au cunoscut o creștere semnificativă în acest prim semestru comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent.
Indicele de contravenții s-a mărit, respectiv și suma amenzilor încasate.

Au fost prezentate acțiunile întreprinse de către subdiviziunea de frontieră privind protejarea pesonalului în legătura cu COVID-19, îndeosebi cei aflați în prima linie, dar și minimalizarea transmiterii acestuia. S-a punctat prioritățile pentru perioada următoare în organizarea atribuțiilor de serviciu care implică pe alocuri necesitatea strigentă a suportului IGPF. Inclusiv se pune accent pe eficiența planificării serviciului și perfecționarea cunoștințelor și deprinderilor practice a personalului Direcției în controlul frontierei de stat.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7864 1.1487%
USD USD 16.7051 0.5641%
RUB RUB 0.2276 0.2202%
RON RON 4.0919 1.1645%
UAH UAH 0.6112 1.2927%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
20 iul, 14:00 //

LIVE! Ședința Parlamentului, din 20 iulie, privind examinarea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Chicu

02 aug, 18:23 //

colaj: realitatea.md Igor Dodon „a uitat” să întoarcă două chipiuri primite în cadrul a două vizite. Unul l-a purtat el, iar altul i l-a dat primei doamne (FOTO)

24 iul, 11:52 //

foto: zdg.md Construcție neautorizată pe Nistru pentru „odihna familiei președintelui Dodon”. Răspunsul Președinției (VIDEO)

13 aug, 10:05 //

Colaj: realitatea.md Ștefan Gațcan, surprins din nou la frontieră pe sensul de intrare în țară, însă fără pază (FOTO)

19 iul, 10:00 //

LIVE! Protest în centrul capitalei. Se cere demisia actualei guvernări, în special, a președintelui Igor Dodon

24 iul, 12:57 //

Coincidență?! Comisia Interpol care a refuzat anunțarea lui Plahotniuc în căutare internațională, condusă de „omul lui Plahotniuc”. „Niciun fel de conflict de interese”

10 aug, 13:12 //

(FOTO) Cum vor arăta străzile Bodoni și Pușkin din centrul capitalei, după reabilitarea trotuarelor

05 aug, 12:58 //

Unele episoade din frauda bancară vor fi deferite justiției. Reacția PG în legătură cu zvonurile, precum că „se întâmplă ceva curios” după eliberarea lui Platon

20 iul, 14:19 //

LIVE! Protestatarii se adună în fața Parlamentului unde este examinată moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

29 iul, 19:45 //

Un fost viceministru de Externe îi dă replica lui Dodon după ce „l-a rugat” pe omologul său italian să permită intrarea moldovenilor în Italia