Logo Realitatea.md

În următorii ani, autoritățile municipale fie vor suplini tehnica de la Exdrupo, fie vor găsi un agent economic care să ajute la deszăpezire

21 Ianuarie 2018, 16:14 // Societate
// Autor:  
Natalia Volontir

În următorii ani, autoritățile municipale din Chișinău intenționează să achiziționeaze echipamente tehnice noi de deszăpezire, pentru Regia „Exdrupo”, fie să contracteze un agent economic pentru a interveni mai operativ la curățarea străzilor de zăpadă. 

Foto simbol

„Unica soluţie pentru zăpada murdară, gheaţa şi noroiul de pe străzi şi trotuare ar fi contractarea serviciilor de salubruzare de alternativă cu preţ prestabilit. Prin aceasta s-ar putea gestiona atât imaginea serviciilor municipale, cât şi ar permite, în paralel, satisfacerea altor servicii în termenii necesari şi la un nivel mai înalt. Poate fi încheiat un contract înainte de începere a sezonului rece, pentru o perioadă de trei sau patru luni (decembrie-martie), cu un antreprenor specializat în domeniu, pentru prestarea serviciului de salubrizare – activitate de curăţare şi transport a zăpezii de pe căile publice şi mentinerea în funcţiune a acestora pe timp de polei sau îngheţ în Chişinău”, este de părere Elena Danu, fostă consilieră municipală. 

La rândul său, Vitalie Butucel, șeful interimar al Direcției generale transport și căi de comunicații susține că în prezent, se discută mai multe opțiuni privind intervenția mai rapidă și mai eficientă a serviciilor municipale pe timp de iarnă: „Există această practică în orașe din Europa, chiar și în țările învecinate precum România, unde anumite tronsoane de drum se licitează pentru salubrizarea pe timp de iarnă și participă companii care au utilaje pentru deszăpezire”, spune șeful interimar al Direcției transport. 

Totuși, autoritățile municipale mizează mai mult pe dezvoltarea Întreprinderii Municipale „Exdrupo”: „Acest lucru ține de competența Consiliului Municipal și a Primăriei. Dacă ei vor decide ca aceste servicii să fie pe viitor licitate pe anumite sectoare sau tronsoane, e posibil să implementăm și această idee”, susține Vitalie Butucel.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9118 0.6867%
USD USD 18.0877 0.2389%
RUB RUB 0.2313 0.0000%
RON RON 4.1184 0.6599%
UAH UAH 0.6461 0.8743%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile