Logo Realitatea.md

(VIDEO) Cum arată terenurile de minifotbal din capitală care au fost inaugurate astăzi

20 Iunie 2019, 16:00 // Societate

Două terenuri nou-amenajate de minifotbal au fost inugurate astăzi. Este vorba despre terenul din str. Academiei 9/1 și respectiv, din bd. Cuza-Vodă, 45/2. Primarul general interimar al capitalei a fost prezent la inaugurarea acestora și a declarat că își propune construirea mai multor terenuri pentru sport pe spațiile publice, pentru a împiedica edificarea unor blocuri de construit. 

Foto: chisinau.md

Terenurile sunt amplasate în preajma blocurilor de locuinţe din cartierul Telecentru și sectorul Botanica și au fost reabilitate pin intermediul Proiectului municipal de amenajare a terenurilor sportive, pentru anul 2019. Acestea sunt finisate cu gazon artificial multisport sau suprafață moale solidă; au împrejmuire perimetrală a terenului cu stâlpi metalici și panouri de gard zincat, precum și instalații de iluminat nocturn. Terenurile sunt prevăzute pentru minifotbal și baschet, dar pot fi utilizate și pentru jocul de volei, la amplasarea unei plase.

Alte 3 obiective de acest fel urmează să fie deschise pentru cetățeni săptămâna viitoare, în sectoarele Botanica și Ciocana. Lucrările pentru reabilitarea obiectivelor au început în octombrie, anul trecut. Costul lucrărilor pentru amenajarea a 5 terenuri de sport este de 4.1 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal.

Adresele pentru reabilitarea terenurilor de fotbal: bd. Mircea cel Bătrân 58, bd. Mircea cel Bătrân 22/1, bd. Cuza-Vodă 45/2, str. Academiei 9/1 și str. Miron Costin 10 au fost selectate de Consiliul municipal Chișinău, fiind decis ca modernizarea să înceapă de la obiectivele aflate în stare deplorabilă.

Primarul de Chișinău a precizat că noile spații pentru sport vor putea fi utilizate de toți locuitorii blocurilor din preajmă, pentru întremarea sănătății, precum și pentru socializarea între vecini, prin intermediul sportului. De asemenea, pe durata vacanței de vară, aici se vor juca copii de la centrele comunitare din oraș.

În curțile de bloc din capitală sunt circa 100 de terenuri de sport. Majoritatea dintre acestea necesită reparații. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5304 0.7267%
USD USD 17.3188 0.3296%
RUB RUB 0.2408 -0.7420%
RON RON 4.0356 0.6811%
UAH UAH 0.6434 1.2431%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile