Logo Realitatea.md

Încă două decese a unor pacienți cu COVID-19, confirmate oficial în Moldova. O femeie din Transnistria și un bărbat din Briceni

31 Martie 2020, 18:09 // Actualitate

Decesul a încă două persoane cauzat de Coronavirus a fost confirmat în mod oficial astăzi de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Este vorba despre o femeie din stânga Nistrului care a decedat duminică, 29 martie, dar și un bărbat din Briceni, internat ieri la Spitalul raional Edineț, căruia i-au fost prelevate probele și a decedat înainte ca rezultatele de laborator să confirme prezenta COVID-19.

Foto: ea.md

În cadrul briefingului de după ședința Centrului Unic de Comandă, care astăzi a avut loc la Președinție, ministra Viorica Dumbrăveanu a venit cu unele precizări în contextul informației privind decesul unei persoane din stânga Nistrului.

„Am aflat și noi in surse neoficiale această informație. Ca rezultat, am luat legătura cu sistemul spitalicesc din regiunea stângă a Nistrului. S-a confirmat că în data de 29 martie a edcedat o persoană care a fost stbilită cu COVID-19”, a menționat ea.

„Tot astăzi, am primit informația în contextul unui pacient care a fost internat la spitalul din Edineț, este vorba despre un bărbat originar din alt raion, care a decedat. Vreau să menționez că, atunci când au fost prelevate probele, pentru că exista suspiciune la COVID-19, a fost ascunsă informația vizavi de faptul că a fost în contact cu anumite persoane. Ca rezultat această persoană a fost în contact cu un număr impunător, inclusiv de lucrători medicali”, a continuat Viorica Dumbrăveanu.

Potrivit ei, atunci când persoana s-a adresat medicilor, după ce i-au fost făcute investigațiile medicale, a pierdut cunoștința. Astfel, medicii au luat decizia că nu e posibil să fie realizată transportarea acestuia la un spital specializat strategic determinat în combaterea pandemiei și a rămas izolat de unul singur până să vină probele.

„Cu regret, deja astăzi, când au fost procesate aceste probe, am aflat că persoana este decedată”, a mai menționat ministra Săntății, precizând că acum se evaluează cercul de persoane cu care a fost în contact bărbatul, inclusiv lucrătorii medicali care au contactat cu el.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile