Logo Realitatea.md

Încă o comisie, creată de Parlament. Se va ocupa de elucidarea circumstanțelor spălării banilor prin intermediul judecătoriilor și băncilor

27 Noiembrie 2020, 14:44 // Politica

Parlamentul a constituit Comisia de anchetă pentru elucidarea  tuturor circumstanțelor care au dus la ,,spălătoria” banilor murdari în proporții deosebit de mare prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova. Deputații au aprobat, în ședința plenară de astăzi, un proiect de hotărâre în acest sens.

Potrivit proiectului, Comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autorităţile statului responsabile și va audia părţile şi persoanele implicate. În termen de 120 de zile, va prezenta Parlamentului, raportul cu privire la elucidarea circumstanțelor de fapt şi de drept privind spălarea banilor murdari în proporție deosebit de mare prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova, începând cu anul 2010.

Din Comisie vor face parte deputați din toate fracțiunile parlamentare: Inga Grigoriu (președinta Comisiei – Platforma DA), Alexandr Suhodolski (vicepreședinte al Comisiei – PSRM), Dumitru Alaiba (secretarul Comisiei – PAS), precum și Bogdan Țîrdea (PSRM), Ludmila Guzun (PDM), Denis Ulanov (Partidul „Șor”) și Vladimir Cebotari (Grupul parlamentar „Pro Moldova”).

„Сomisia nu va substitui organele de anchetă, ci va fi împuternicită să consolideze eforturile tuturor instituțiilor statului pentru elucidarea circumstanțelor ”landromatului”, acțiuni care urmează să aducă rezultate concrete pentru identificarea celor vinovați, tragerea lor la răspundere, cât și purificarea instituțiilor de stat de persoanele care au fost implicate direct sau indirect în schema respectivă”, a menționat deputata Inga Grigoriu, în prezentarea proiectului. 

Precizăm că, ieri a mai fost creată o comisie de deputați, care va elabora proiectul Codului sănătății al Republicii Moldova și Strategiei de dezvoltare a sectorului sănătății a Republicii Moldova pentru perioada 2020-2030.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9571 -0.2024%
USD USD 17.2856 0.0243%
RUB RUB 0.2352 -0.2545%
RON RON 4.3004 -0.2112%
UAH UAH 0.6156 -0.0974%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile