Logo Realitatea.md

Încă o discotecă care activa după 22:00, amânată odată cu venirea Poliției. RLIVE TV a participat la operațiunea care era cât pe ce să fie dată peste cap de un informator (VIDEO)

24 Ianuarie 2021, 12:01 // Actualitate

RLIVE TV a mers noaptea trecută, alături de oamenii legii, într-o vizită de monitorizare a Direcției Prevenire a Inspectoratului Național de Securitate Publică, împreună cu 24 FRONT LINE în unul din localurile care a încălcat restricțiile impuse de CNESP și activau după ora 22:00. Astfel, în jurul orei 00:40, în preajma unui local din satul Meleșești, raionul Călărași, au fost surprinse circa 50 de mașini și circa o sută de persoane. Asta în condițiile în care, din informația polițiștilor, la intrarea în sat era un informator care a transmis telefonic informația, iar șefa localului i-a scos imediat pe toți afară, chiar și fără să achite consumația.

În fapt, atunci când oamenii legii au ajuns la localul în cauză, blocând căile de ieșire, în parcare se aflau circa 50 de automobile și circa o sută de persoane atât în parcare, cât și în automobile. În interior însă, la venirea Poliției se aflau doar circa 10 persoane. Asta deși mesele erau pline de sticle cu băuturi alcoolice, pahare și gustări, iar aerul era îmbâcsit cu fum.

O femeie care se afla în interior și care a spus că este „șefa localului”, a spus că localul a activat până la ora 22:00, iar persoanele care stau în interior, intenționau să facă ordine, dar nu începuse încă, chiar dacă era aproape de ora 1:00. Totodată, potrivit ei, doi tineri care fumau narghilea în interior, sunt rudele sale care, la fel, urmau să o ajute să facă ordine.

Cât ține de tinerii care se aflau în parcare chiar și după trei ore de la ora la care urma să fie închis local, ea a spus că nu știe de ce aceștia stau afară și nu au plecat încă acasă.

Din informațiile Poliției însă, cu un minut înainte de venirea oamenilor legii, „a ieșit șefa în fața localului și a zis să iasă toți fără să achite conturile că pe urmă se vor clarifica”.

„Totul a fost bine până în ultima sută de metri. Era un automobil cu un informator în relații cu localul, care ne aștepta la intrarea în sat. Deci, distanța este de un minut – un minut și jumătate, de când noi am intrat în localitate și până am ajuns în local. Au dat prin telefon informația și peste o sută de persoane au ieșit din local. Noi când am ajuns, în local erau circa zece persoane care, pur și simplu, nu au reușit să iasă. Inițial, din informațiile din interior, erau peste o sută de persoane. Un minut și jumătate este limita care nu ne-a permis să-i prindem pe toți în interior. Uneori, un minut și jumătate este definitoriu pentru o operațiune realizată cu succes sau nu, a spus unul dintre conducătorii operațiunii Poliției. 

Cu toate acestea, mașinile Poliției au blocat ieșirile din parcare, iar toți cei care vroiau să părăsească adiacentul acestuia, au fost documentați. Alții însă au rămas și în continuare în parcare. Polițiștii au presupus că aceștia, fie speră că va pleca Poliția ca să intre din nou în local și să continue distracția, fie sunt în stare de ebrietate și așteaptă venirea unor șoferi care să-i ducă acasă, pentru a nu fi documentați pentru urcarea în stare de ebrietate la volan.

Unii dintre aceștia nu s-au arătat intimidați de venirea Poliției și chiar aveau reproșuri față de aceștia.

„Oameni buni, aici n-a omorât nimeni pe nimeni ca să veniți cu camere, cu televizorul, cu „avtomete” (n.r. mitraliere). Aici nimeni nu s-a împușcat, nimeni nu s-a ucis. Alaltăseară, cineva s-o tăiet omu... N-a venit nimeni cu camere cu automete, că de ce și pentru ce. „Prosto” (n.r. pur și simplu) a venit un om la văr-su să dea noroc și gata, cu camerele. Măi oameni buni, suntem în Moldova, ori dacă v-au dat forme gata, sunteți „Rambo” pentru toți?!”, și-a arătat indignarea un tânăr vizibil în stare de ebrietate.

Potrivit Poliției acesta era unicul local din zonă care activa cu încălcarea prevederilor Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică unde se adunau sute de tineri din mai multe localități din câteva raioane. Astfel, în continuare, oamenii legii vor monitoriza zilnic localul ca să nu mai activeze după ora 22:00.

Potrivit legii, persoanele prinse în interior, dar și cele din parcarea localului riscă amenzi de la 2.000 la 5.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM), iar persoana juridică, localul - riscă o amendă la 15.000 la 35.000 lei. Dacă vor fi surprinse persoane în stare de ebrietate la volan, aceștia riscă amenzi sau dosare penale.

„24 FRONT LINE” este un reality-show documentar despre munca Serviciilor de Urgență din Republica Moldova. Este un format unic, realizat în premieră în Republica Moldova de către o echipă de profesioniști în domeniul drepturilor omului, comunicării și producției de film. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.3300%
USD USD 17.4546 -0.1790%
RUB RUB 0.2368 -0.4205%
RON RON 4.3784 0.3392%
UAH UAH 0.6257 0.0160%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile