Logo Realitatea.md

Încă o ședință de judecată în omorul de la Orhei, în care figurează deputatul Țuțu, amânată. Avocat: Se pune la cale o șmecherie (VIDEO)

10 Mai 2016, 16:47 // Actualitate

Judecătoria Orhei a amânat din nou pronunțarea deciziei finale în cazul omorului lui Alexei Veretco în vârstă de 42 de ani, în aprilie 2012, în care unul dintre inculpați este și actualul deputat democrat Constantin Țuțu. Decizia a fost luată la solicitarea avocatului unuia dintre inculpați care a motivat lipsa clientului său care s-ar fi intoxicat, iar astfel nu-și va putea spune ultimul cuvânt de apărare. Astfel, ședința a fost amânată pentru data de 13 mai, ora 14:40.

Avocatul părții vătămate, Roman Zadoinov, este de părerea că în condițiile în care nu a fost prezentat niciun certificat care ar demonstra faptul intoxicării inculpatului Dumitru Colomeiciuc, dosarul putea fi și în lipsa acestuia, iar aceasta este doar o încercare cu scopul de a tergiversa pronunțarea deciziei.

„A fost un concert din partea inculpaților. Iar au născocit un motiv de amânare a ședinței. Era plănuită ultima, îmi pare că a 50-a ședință de judecată care a fost amânată în această instanță de judecată. De fapt, se întâmplă niște ilegalități. Se pune la cale o schemă de încercare de a influența decizia. Deoarece, se vede că până acum ceva nu au reușit. Au mai rămas câteva zile și se pare că au pus deja la cale o schemă cum de eschivat de la răspundere penală. Se încearcă tărăgănarea procesului pentru a hotărî nu în instanța de judecată, dar în altă parte. Sperăm că n-o să mai fie motive de amânare a ședinței de judecată”, a spus Zadoinov după decizia de amânare a ședinței.

Deputatul Constantin Țuțu, prezent la ședință, inițial a promis să vorbească după aceasta. Atunci când a plecat însă, a spus că va vorbi data viitoare, în condițiile în care ședința a fost amânată.

Realitatea.md amintește că victima Alexei Veretco a murit în urma unui schimb de focuri produs în seara de 28 aprilie 2012 lângă restaurantul „Doi Haiduci” din Codrii Orheiului. Tot atunci, Iurie Matcovschi, un fost poliţist, prieten cu victima, a fost rănit. Atunci, sportivul Constantin Ţuţu, care a fost împreună cu un grup format din cel puțin 12 persoane, a fugit de la faţa locului împreună cu prietenii săi Ion Corcodel, Vasile Cojocaru, Oleg Pruteanu, Radu Andriţco, Dumitru Colomeiciuc şi Alexandru Onişciuc.

Oamenii legii au obţinut mandate de arest pe numele fiecăruia, aceștia fiind dați în căurare. Andrițco, Colomeiciuc și Onișciuc nu au fost de găsit nici până astăzi în timp ce Țuțu a apărut după ce, în mai 2012, i-a fost schimbat măsura de arest în arest la domiciliu, iar ulterior eliberat sub control judiciar.

Inițial, toți cei implicați în schimbul de focuri au dost învinuiți de participare la omor. În scurt timp însă, procurorul pe acest caz a decis să-i acuze pe Oleg Pruteanu, Vasile Cojocaru şi Constantin Ţuţu doar de huliganism. Asta după ce Ion Corcodel a admis că el ar fi fost cel care a tras focul de armă.

Procurorul Denis Rotaru a cerut ca judecătorii să-l condamne în acest dosar pe Constantin Țuțu la trei ani de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, iar Ion Corcodel, cel care și-a recunoscut vina, precizând că doar el ar fi împușcat riscă, conform cerințelor procurorilor, 7 ani de închisoare cu executare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile