Logo Realitatea.md

Încă o lună de pauză în dosarul ”Șor”! Ședința de la Curtea de Apel Cahul a fost din nou amânată

21 Ianuarie 2019, 13:02 // Politica

După ce acum o lună ședința de judecată în dosarul fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Șor, primar de Orhei, a fost amânată, astăzi, 21 ianuarie, este anunțată o nouă dată – 20 februarie.

Foto: ziuadeazi.md

Ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, a declarat pentru IPN că ședința, care urma să se desfășoare astăzi, a fost amânată pe motiv că expertiza financiar-contabilă dispusă anterior de către instanța de judecată nu este finalizată. Instanța susține că va solicita urgentarea efectuării acesteia.

În fața Curții de Apel Cahul s-au adunat susținătorii lui Ilan Șor care au scandat: „Ilan, noi suntem cu tine!”. Ilan Șor a declarat că a venit în instanță să își demonstreze nevinovăția.

Presa locală scrie că oamenii au venit din raioanele de sud a țării și din raionul Cahul. Susținătorii primarului de Orhei au spus că sunt veniți din Cantemir, Taraclia și Ceadâr-lunga, în jurul sediului Curții de apel Cahul au fost observate mai multe autobuze și microbuze.

Foto: ziuadeazi.md

Primarul de Orhei a ajuns la timp la ședință, fiind însoțit de bodygarzi, fiind întâmpinat foarte călduros de către susținători.

La nici cinci minute de când a intrat în sediul Curții de Apel Cahul, Ilan Șor a ieșit în fața mulțimii și a declarat că ședința este amânată pe motive tehnice, iar ei vor continua să ceară judecarea corectă a cazului.

Foto: ziuadeazi.md

Ilan Șor a fost condamnat în iunie 2017, de către prima instanță, la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel atât de procuror, cât și de avocații inculpatului și de reprezentantul SA Banca de Economii. Șor a fost eliberat din arest la domiciliu, iar până la pronunțarea sentinței definitive se află sub control judiciar. Dosarul a ajuns la Curtea Apel Chișinău abia după șase luni, iar în februarie a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul.

Ilan Șor este cap de listă a Partidului ”ȘOR” în circumscripția națională pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. De asemenea, acesta candidează în circumscripția uninominală nr. 18 Orhei.

VEZI ȘI:

(video) Curtea de Apel Cahul examinează astăzi dosarul ”Șor”! Zeci de oameni s-au adunat în fața instanței

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile