Logo Realitatea.md

Încă un bloc de locuit din Capitală, plasat în carantină, după ce doi locatari au fost testați pozitiv la COVID 19 (FOTO/VIDEO)

08 Aprilie 2020, 09:11 // Societate

În legătură cu înregistrarea a 2 cazuri de confirmare cu Coronavirus în rândul locatarilor blocului de locuințe (garsoniere) din strada V. Cheltuială, nr.9/2, Celula de criză pentru supraveghere permanentă a evoluţiei infecţiei COVID-19 a sectorului Centru a decis să instituie măsurile de carantină, precum și să instituie regimul de izolare pentru întreg blocul de locuințe.

Colaj: realitatea.md

Aceste măsuri de restricționare a activităților de circulație și deplasare a locatarilor din blocul nominalizat, se impun pentru a preveni contaminarea în masă.

Potrivit Preturii Sectorului Centru, se permite ieșirea din domiciliu (bloc) doar a unui membru al familiei, doar o singură dată pe zi, pentru o perioadă maximă de până la 30 minute, pentru asigurarea cu alimente și medicamente, fără a contacta cu alte persoane prin completarea unei declarații pe propria răspundere și completarea unui permis special.

Locatarii blocului vor anunța zilnic medicul de familie despre starea de sănătate generală personală și a întregii familii.

AMT Centru și Centrele Medicilor de Familie unde sunt înregistrați locatarii blocului de locuințe vor asigura monitorizarea stării de sănătate a locatarilor prin intermediul telefonului.

Totodată, Inspectoratul de Poliție Centru va monitoriza respectarea regimului de izolare de către locatarii blocului. Nerespectarea prevederilor și măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

Amintim că, la 4 aprilie curent, un alt bloc de locuit de pe strada Alba Iulia din sectorul Buiucani al Capitalei a fost plasat în carantină, după ce trei locatari ai acestui complex locativ, membri ai diferitor familii, au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Foto: Pretura Sectorului Centru

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.0000%
USD USD 17.2272 0.0000%
RUB RUB 0.2448 0.0000%
RON RON 4.0205 0.0000%
UAH UAH 0.6337 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile