Logo Realitatea.md

Încă un deputat a sesizat Curtea Constituțională privind Legea medicamentelor modificată în grabă de către „ȘorDon”

12 Ianuarie 2021, 16:44 // Politica

Deputatul PAS, Dan Perciun, a sesizat Curtea Constituțională privind modificările promovate de majoritatea ȘOR-PSRM la Legea cu privire la medicamente.

Foto: Epoch Times Romania

Este vorba de prevederile referitor la liberalizarea prețului la medicamentele eliberate fără prescripție medicală și reducerea adaosului comercial la medicamentele compensate.

Am depus astăzi o sesizare la Curtea Constituțională, referitor la modificările promovate de majoritatea ȘOR-PSRM la Legea cu privire la medicamente, în ședința nocturnă a Parlamentului.  Am contestat liberalizarea prețului la medicamentele eliberate fără prescripție medicală și reducerea dramatică a adaosului comercial la medicamentele compensate. Liberalizarea prețului va duce la scumpirea medicamentelor, iar reducerea drastică a adaosului comercial la medicamentele compensate, fără nici un fel de analiză de impact, deși sună bine, riscă să descurajeze, în special farmaciile mici, să le mai comercializeze. Oamenii vor plăti mai mult pentru medicamente gen paracetamol, iar medicamentele compensate nu vor putea fi găsite în farmacii”, își argumentează decizia deputatul.

Sesizarea parlamentarului poate fi accesată aici.

Amintim că, o sesizare similară la Curtea Constituțională a fost depusă și de către Partidul Democrat, iar Înalta Curte a suspendat a admis sesizarea Partidului Democrat și a suspendat unele prevederi din Lege.

Citeste tot despre: Dan Perciun, lege, medicamente
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2947 0.4841%
USD USD 17.4849 0.1879%
RUB RUB 0.2335 -1.2267%
RON RON 4.3687 0.4853%
UAH UAH 0.6207 0.6486%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile