Logo Realitatea.md

Încă un deputat părăsește „Pro Moldova” lui Candu și se alătură Platformei „Pentru Moldova” lui Sîrbu (DOC)

11 Noiembrie 2020, 12:49 // Politica

Deputata Elena Bacalu a anunțat că părăsește grupul parlamentar „Pro Moldova” și se alătură Platformei „Pentru Moldova”, care împreună cu deputații fracțiunii „Șor” numără acum 14 deputați, iar împreună cu cei 37 de deputați socialiști eventual ar putea forma și o nouă majoritate parlamentară. Sergiu Sîrbu, care pare a fi unul din liderii Platformei „Pentru Moldova”, a salutat decizia colegei sale de a se alătura grupului.

„Apelul grupului nostru parlamentar a fost susținut de încă o colegă din Parlament - dna Elena Bacalu, care a ales să contribuie la depăşirea blocajului din Legislativ de pe platforma „Pentru Moldova”. Felicitări, doamna deputat pentru decizia responsabilă şi curajoasă! Avem mult de lucru, ca să ne onorăm promisiunile date oamenilor, iar împreună suntem mai puternici!”, se arată într-un mesaj publicat pe pagina de Facebook a grupului parlamentar.

Deputatul Sergiu Sîrbu a distribuit postarea, menționând că „este un pas responsabil, dar şi un model cum deputații pot dezgheța dialogul din Parlament, prin plasarea intereselor țării şi ale cetățenilor mai presus de viziunile şi interesele politice”.

Astfel, în prezent, Platforma „Pentru Moldova” are 14 deputați. Este vorba de Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Ruxanda Glavan, Grigore Repeșciuc, Corneliu Padnevici și Elena Bacalu - aleși în Parlament pe lista Partidului Democrat, care au părăsit PD și/sau au format/s-au alăturat grupului „Pro Moldova”, după care au părăsit și acest grup; Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc, aleși în Parlament pe lista PD după care au părăsit formațiunea și s-au alăturat fracțiunii „Partidului Șor”; dar și deputații fracțiunii „Șor”, Marina Tauber, Denis Ulanov, Reghina Apostolova, Vadim Fotescu, Igor Himici și Petru Jardan.

Foto: facebook.com/Pentru-Moldova

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0442 -1.3981%
USD USD 17.4749 0.1163%
RUB RUB 0.2357 -0.4645%
RON RON 4.3171 -1.4001%
UAH UAH 0.6238 -0.3037%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile