Logo Realitatea.md

Încă un dosar politic – clasat. Bărbatul, care în 2017 ar fi intrat cu microbuzul în cordonul poliției, achitat

19 Septembrie 2020, 12:11 // Societate

Procuratura Generală anunță despre achitarea lui Alexei Alexeev, acuzat acum trei ani de „violență săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere”, după ce ar fi intrat cu un microbuz în cordonul poliției, care asigura securitatea, în timpul unui protest.

Sentința de achitare a fost dictată de Judecătoria Chișinău, sediul Centru, după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a renunțat la învinuire.

Amintim că Alexei Alexeev, șoferul microbuzului care transporta stația acustică la un miting din fața postului public de televiziune, a fost reținut pe 18 septembrie 2017, pentru pretinsa aplicare a violenței periculoase în privința unor angajați ai poliției, bărbatul fiind acuzat că ar fi „intrat” cu mașina în cordonul de poliție. Ulterior, acesta a fost pus sub învinuire și menținut 8 zile în arest, 51 de zile – în arest la domiciliu, dosarul în privința lui, fiind deferit justiției.

Precizăm că, numele lui Alexei Alexeev figurează în lista celor 38 de dosare, care ar reprezenta rezultatul unor comenzi politice și care au dus la urmărirea penală și judecarea, pe nedrept, a mai multor persoane.

Printr-o dispoziție emisă de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, în februarie curent, a fost instituit un Grup de control și monitorizare a unor dosare concrete și asta după ce instituția a luat act de Declarațiile și Raportul APCE, declarațiile unor organizații neguvernamentale, activiști civici, reprezentanți ai partidelor politice, dar și adresările parvenite pe adresa Procurorului General, din care rezulta o listă de dosare pretins politice.

Procuratura va continua să aplice toate căile legale de repunere în drepturi a persoanelor care au fost pe nedrept urmărite penal și judecate.

Precizăm că, până în prezent, Procuratura a anunțat desprea clasarea mai multor dosare, calificate politic, din cele 38 care ar fi fost pornite la comanda fostei guvernări. Cel mai recent caz este cel al ex-deputatului Iurie Bolboceanu. Procurorii au renunțat la învinuirea împotriva acestuia și solicită să fie achitat pe „trădare de patrie”.

CITEȘTE ȘI:

Partidele de opoziție au organizat un protest împotriva sistemului electoral. Cer emisie în direct la Televiziunea Națională (VIDEO)

Șoferul, învinuit că a intrat cu microbuzul în mulțimea unui protest din Chișinău, va sta în arest la domiciliu

Doi militari ruși, confirmați în funcții de observatori în regiunea transnistreană

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1673 0.0000%
USD USD 17.0468 0.0000%
RUB RUB 0.2217 0.0000%
RON RON 4.1385 0.0000%
UAH UAH 0.6030 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile