Logo Realitatea.md

Încă un medic, răpus de COVID-19! Coronavirusul i-a luat viața chirurgului Stelian Candîba de la Spitalul „Sfânta Treime”

26 Mai 2020, 18:28 // Actualitate

Medicul Stelian Candîba, în vârstă de 66 de ani, a fost răpus de infecția cu COVID-19. Acesta activa în calitate de chirurg, secția chirugie septică a Spitalului Clinic „Sfânta Treime” din Capitală și a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican. Potrivit unor informații, și membrii familiei medicului sunt infectați, fiind spitalizați în stare medie de gravitate.

foto: spital.sf.treime.md

Informația a fost confirmată de Ministerul Sănătății, după ce fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco a comunicat, pe pagina sa de Facebook despre decesul chirurgului Stelian Candîba care i-a fost coleg de facultate.

„Astăzi covdiul a mai curmat viața unui medic, a colegului meu de facultate, chirurgul Stelian Candîba. Membrii familiei sunt spitalizați în stare medie de gravitate. Fac un apel către toți colegii de promoție să contribuim la organizarea funeraliilor în situația critică în care se află întreaga familie”, a scris Ala Nemerenco pe pagina sa.

Deși la briefingul de la ora 17:00 ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a vorbit despre 267 de decese confirmate până acum, în comunicatul dat de minister ulterior se menționează și despre cel de-al 268-lea deces.

„Cu regret, informăm despre trecerea în neființă a dlui Stelian Candiba în vârstă de 66 ani, care a activat în calitate de medic chirurg, secția chirugie septică a Spitalului Clinic Sf. Treime din capitală. Acesta a fost internat la data de 18 mai, la Spitalul Clinic Republican. Sistemul medical a pierdut un specialist, care și-a dedicat mai mult de 30 ani uneia dintre cele mai complexe specialități din medicină – chirurgia și a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, se arată în comunicat.

De la începutul pandemiei, 15 lucrători medicali din Republica Moldova au decedat din cauza coronavirusului.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 -0.0734%
USD USD 17.1929 -0.4182%
RUB RUB 0.2429 0.1237%
RON RON 4.0207 -0.0770%
UAH UAH 0.6382 -0.2501%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile