Logo Realitatea.md

Încă unul! După Viorel Morari, și șeful interimar al PCCOCS, Dorin Compan, suspendat din funcție

09 Decembrie 2019, 11:48 // Actualitate

După procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, și șeful interimar al Procuraturii pentru Combarea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), Dorin Compan, a fost suspendat din funcție în legătură cu efectuarea controlului care are loc în cadrul instituției, la ordinul procurorului general, Alexandr Stoianoglo.

Solicitat de Ziarul de Gardă, Dorin Compan a declarat că este suspendat din funcție pentru o perioadă determinată, până la finalizarea controlului, perioadă în care va activa în cadrul Procuraturii Anticorupție.

„Este o decizie a Procuraturii Generale. Nu cunosc motivele. Se va verifica activitatea procurorilor, dar și a PCCOCS în generale, pentru că din 2016 până în prezent, efectivul procuraturii a fost modificat”, a declarat șeful PCCOCS.

Dorin Compan a mai comunicat pentru ZdG că în cadrul controlului efectuat prin dispoziția procurorului general va fi verificată activitatea PCCOCS din 2016 și până în prezent.

Este de menționat că Dorin Compan a fost numit în funcția de procuror-șef interimar al PCCOCS în octombrie curent, printr-un ordin al procurorului general interimar Dumitru Robu. Până atunci acesta a activat la Procuratura Anticorupție, unde a gestionat mai multe dosare de rezonanță, fiind subordonat direct lui Viorel Morari, care la rândul său a fost și șeful lui Dumitru Robu, fiind repus în funcție de acesta în condiții bizare.

Vedeți și: (update) Activitatea PCCOCS și Procuraturii Anticorupție, în vizorul procurorului general. Viorel Morari, suspendat din funcție

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 -0.7151%
USD USD 16.6713 -0.5417%
RUB RUB 0.2261 -0.5717%
RON RON 4.0431 -0.7731%
UAH UAH 0.5999 -0.9085%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile