Logo Realitatea.md

Incendiul de la Filarmonica Națională a fost localizat. Aproape 60 de pompieri, prezenți la fața locului până la lichidarea totală a flăcărilor

24 Septembrie 2020, 16:44 // Actualitate

Incendiul de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” a fost localizat de către pompieri în jurul orei 16:20. Astfel, ținând cont de dinamica pozitivă a lichidării incendiului, pompierii au reușit să pătrundă și în interiorul clădirii, iar acum cei aproape 60 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență lucrează pentru lichidarea totală a flăcărilor. Declarații în acest sens a făcut șefa serviciului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu.

foto: dse.md

„Trebuie să spunem că lucrurile merg în dinamică pozitivă. Către ora 16:20 incendiul de la Filarmonică a fost localizat de pompieri. (...) Întrucât există un risc eminent pentru viața pompierilor și securitatea acestora, odată cu localizarea incendiului, pompierii au putut înainta în vederea eficientizării lucrărilor de intervenție. Mai mult ca atât, la fața locului și la acest moment avem zece echipe de intervenție cu trei autoscări. Este antrenat un efectiv de aproape 60 de angajați, iar la fața locului este prezentă conducerea Inspectoratului care monitorizează și ia comanda referitor la intervenții”, a menționat Lilian Pușcașu pentru jurnaliștii prezenți la fața locului.

Conform informațiilor preliminare, incendiul a afectat în jur de 3.500 de metri pătrați ai clădirii, în mare parte fiind vorba despre tavanul sălii principale care s-a prăbușit.

Potrivit lui Pușcașu, victime nu au fost raportate și nu există persoane sinistrate în interiorul clădirii. Totodată, din încăperile de alături au fost evacuate toate persoanele încât exista risc de intoxicare de la fumul dens.

„După lichidarea totală a incendiului, urmează ca pompierii să efectueze lucrări de demontare și de spălare a construcției, iar laboratorul antiincendiar-experimental va merge la fața locului pentru a vedea toate circumstanțele de producere a incendiului și va înainta primele versiuni”, a mai spus Liliana Pușcașu.

Dacă va fi necesară intervenția de noapte a pompierilor, IGSU va organiza turnuri de iluminare.

Pompierii sunt asigurați cu apă și vor primi și alimente dacă lucrările de intervenție vor continua.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0060 0.5640%
USD USD 17.0033 0.1585%
RUB RUB 0.2191 0.5507%
RON RON 4.1026 0.5441%
UAH UAH 0.5994 0.1002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile