Logo Realitatea.md

Incompatitibilitate de funcție: Șefa Direcției educație din raionul Criuleni și secretara Consiliului comunal Pruteni riscă să fie demise

15 Septembrie 2020, 15:27 // Societate

O ex-consilieră locală din Consiliul raional Criuleni, actualmente șefă a Direcției educație a aceluiași raion, precum și secretara Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești riscă să fie demise din funcție, pentru că s-au aflat în stare de incompatibilitate în timpul exercitării atribuțiilor.

Potrivit Autorității Naționale de Integritate (ANI) fosta cosilieră din cadrul Consiliul raional Criuleni a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, întrucât, în perioada februarie - mai curent, s-a aflat în stare de incompatibilitate nesoluționată în termenul legal, deținând simultan cu mandatul de consilier și calitatea de funcționar public, cea de șefă a Direcției educație a Consiliului raional Criuleni

Secretara Consiliului comunal Pruteni din raionul Fălești a încălcat regimul juridic al incompatibilităților, aflându-se în dublă stare de incompatibilitate. În perioada noiembrie-decembrie 2019 a exercitat concomitent cu funcția publică de secretar al Consiliului comunal Pruteni și mandatul de consilier comunal în Consiliul Pruteni. În perioada noiembrie 2019-martie 2020, aflându-se în funcția de secretară a Consiliului comunal Pruteni a exercitat și mandatul de consilier raional Fălești.

Inspectorii de integritate au stabilit că cele două persoane vizate, aflându-se în funcții publice au admis încălcarea regimului juridic al incompatibilităților prin faptul că, având la dispoziție termenii legali prevăzuți de legislație nu și-au soluționat stările de incompatibilitate în care s-au aflat.

Dacă actele de constatare vor rămâne definitive cele două persoane ar putea fi decăzute din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani, cu excepţia funcţiilor electorale.

Totodată, cele două persoane ar putea fi incluse în Registrul interdicțiilor, gestionat de ANI.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4181 0.0382%
USD USD 17.2037 0.0809%
RUB RUB 0.2264 0.1770%
RON RON 4.1911 0.0692%
UAH UAH 0.6051 -0.1815%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile