Logo Realitatea.md

Încotro se îndrepta Dodon în ziua accidentului rutier și ce spune despre șoferul camionului

14 Septembrie 2018, 16:07 // Actualitate

În ziua accidentului rutier în care a fost implicat Igor Dodon, șeful statului se deplasa spre Sadova unde urma să aibă o întrunire de familie. Despre aceasta a vorbit azi, în cadrul deschiderii oficiale a Congresului Mondial al Familiei, la Palatul Republicii, aceasta fiind prima apariție în public a șefului statului după incidentul de duminică. 

”Mă îndreptam la părinți, la Sadova. Mama a fost la mine în ospeție și mergeam spre Sadova, așa cum merg o dată la câteva săptămâni. Mă bucur ca totul deja a trecut, deși nu a fost un accident simplu. Acum așteptăm să vedem ce vor spune specialiștii, să vedem totuși ce a fost acolo, pentru ca este o situație puțin stranie. Timp de 27 de ani de independeță a R. Moldova, niciun oficial moldovean nu a fost implicat în accident, de aceea așteptăm rezultatele expertizei”, a declarat Igor Dodon.

De asemenea, șeful a statului a menționat că deocamdată nu a discutat cu șoferul camionului implicat în incident, însă speră că totul s-a produs din întâmplare.

De asemenea, Igor Dodon a mai spus că medicii i-au recomandat să nu stea mai mult de o oră și jumătate așezat din cauza problemelor la spate obține în urma impactului. Între timp, mama președintelui rămâne internată în spital. 

Realitatea.md amintește că pe 9 septembrie, coloana de mașini prezidențiale, în care se afla Igor Dodon împreună cu mama și fiul său, a fost implicată într-un accident rutier. Potrivit poliţiei, două maşini din coloana prezidenţială s-au ciocnit violent cu un camion care aparţine unei întreprinderi avicole. În urma impactului, un automobil al preşedinţiei s-a răsturnat, iar cel de-al doilea care venea în spate nu a putut evita coliziunea şi s-a izbit frontal în autocamion. Şoferul vehiculului care a provocat accidentul s-a ales cu o comoţie cerebrală, iar un ofiţer SPPS a fost grav rănit. În urma accidentului, președintele țării și ceilalți membri, au avut de suferit „răni ușoare”.

După accident, mai mulți deputați și simpatizanți PSRM declarau că acesta ar fi „un atentat” la viața președintelui țării, însă directorul interimar al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Anatolie Golea, exclude 100% faptul că accidentul ar fi fost provocat intenționat.

Oamenii legii au inițiat pe caz un proces penal pentru a elucida toate circumstanțele.

VEZI ȘI:

UPDATE! Coloana prezidențială, implicată într-un accident. Igor Dodon se afla în una dintre mașini (FOTO/VIDEO)

VIDEO! Momentul în care mașina președintelui a fost lovită

Serviciul de Protecție și Pază de Stat, despre accidentul în care a fost implicat Igor Dodon

Ion Ceban, dupa accidentul în care a fost implicat președintele: „La distanță de trei zile, mașina cu care mă deplasam a fost lovită”

Prima reacție a președintelui după accidentul în care a fost implicat

Primele imagini cu președintele Dodon, după accidentul rutier, apărute pe Facebook (VIDEO)

Starea de sănătate a președintelui, mai gravă decât s-a anunțat inițial?! Ion Ceban: E o tentativă direct la viața șefului statului

Dodon „are grijă” și de ofițerii SPPS, care au avut de suferit în urma accidentului. Șeful statului i-a vizitat la spital (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile