Logo Realitatea.md

Informații curioase despre Stadionul Republican, dezvăluite în plenul Parlamentului. O parte a terenului ar aparține unor deputați PSRM

04 Octombrie 2018, 16:50 // Societate

Deputații au reexaminat și menținut votul adoptat anterior pentru transmiterea cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA). Proiectul a fost trimis spre promulgare către președintele Igor Dodon. 

În cadrul ședinței Parlamentului, deputatul democrat Corneliu Dudunic a declarat că o parte a terenului pe care se află în prezent Stadionul Republican ar aparține unor deputați socialiști. acesta ar fi ajuns în proprietarea acestora în urma împărțirii teritoriului pe care se află Stadionul Republican.

Dezvăluirile au fost făcute după ce consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi a venit în fața deputaților pentru a prezenta argumentele șefului statului, care a refuzat să promulge proiectul de lege. Drept răspuns la declarația deputatului democrat, Maxim Lebedinschi a declarat că nu știe nimic despre acest lucru.

În același timp, deputatul liberal Lilian Carp a propus ca Parlamentul să solicite o informație oficială despre proprietarii de terenuri care au aparținut fostului Stadion Republican și modul în care aceștia l-ar fi privatizat.

Speakerul Andrian Candu a declarat că informațiile obținute vor fi făcute publice, calificând aceste dezvăluiri drept unele ”interesante”. 

Amintim că Parlamentul a aprobat, în ședința plenară din 20 iulie, transmiterea cu titlu oneros, a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA). Ulterior, președintele Igor Dodon s-a arătat categoric împotriva proiectului de lege, menționând că nu-l va promulga. 

Recent, Guvernul a decis că banii care vor fi obținuți din vânzarea terenului fostului Stadion Republican vor fi investiți în domeniul sportului și culturii fizice. Potrivit proiectului, „mijloacele financiare provenite din vînzarea-cumpărarea terenului amplasat în municipiul Chișinău, str. Tighina, nr. 12, cu suprafața de 5,1814 ha, (n.r. fostul Stadion Republican) vor fi utilizate pentru dezvoltarea bazei tehnico-materiale a culturii fizice și sportului”. 

VEZI ȘI:

Dodon o ține una și bună: I-a reiterat ambasadorului SUA că NU va promulga legea privind vânzarea terenului Stadionului Republican

Dodon se declară ferm împotriva vânzării Stadionului Republican: ”Nu voi semna chiar dacă vom ajunge la suspendare” (video) 

Vânzarea Stadionului Republican a ”încins” atmosfera în rândul deputaților. Proiectul - votat în ambele lecturi (VIDEO)

PPDA, PAS și PLDM, despre terenul Stadionului Republican ce urmează a fi vândut SUA: „Decizia Guvernului denotă lipsă de transparență!”

Stadionul Republican a fost desființat, iar terenul, dat cu titlu oneros Ambasadei SUA! O decizie în acest sens a fost luată azi, la Guvern

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.0602%
USD USD 17.7711 -0.4799%
RUB RUB 0.2704 -0.8434%
RON RON 4.0440 -0.0445%
UAH UAH 0.7243 -0.1516%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile