Logo Realitatea.md

Înotătoarea Tatiana Salcuțan, care a adus acasă o medalie de aur, a primit Diploma de Onoare a Președintelui R. Moldova

02 Noiembrie 2018, 17:48 // SPORT

Tatiana Salcuțan, tânăra sportivă care a obținut medalia de aur la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires, a primit Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova. Diploma i-a fost înmânată de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul unei ceremonii desfășurată la Reședința de Stat.

Foto: Igor Dodon via Facebook

Diploma de onoare a fost înmânată ”în semn de apreciere a meritelor în domeniul culturii fizice și sportului, pentru performanțe obținute în cadrul unor competiții internaționale și pentru talentul și dăruirea puse în slujba sportului național”.

”I-am adresat sportivei sincere felicitări pentru rezultatele obținute și i-am mulțumit pentru faptul că ne reprezintă destoinic țara. De asemenea, i-am urat succes în continuare și multe performanțe remarcabile, asigurînd-o de sprijin deplin din partea instituției prezidențiale”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Amintim că înotătoarea moldoveancă Tatiana Salcuțan, originară din Tiraspol, a triumfat la proba de înot 200 metri spate, înregistrând cel mai bun rezultat. Totodată, în anul curent, sportiva a mai cucerit 3 medalii de aur, la Jocurile Balcanice, înregistrînd un record al Balcaniadei la distanța de 100 metri spate.

La Jocurile Olimpice de Tineret 2018 (ediția de vară) de la Buenos Aires, Argentina, care s-au desfășurat în perioada 6-18 octombrie, au participat cca 4000 de tineri sportivi (cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani) din întreaga lume. Republica Moldova a fost reprezentată de 17 sportivi, care au concurat la zece probe olimpice: înot, lupte, judo, badminton, atletism, canotaj, pentatlon, tenis de masă, tir cu arcul, tir. În clasamentul final, țara noastră s-a plasat pe locul 38, reușind să surclaseze state, precum: Austria, Belarus, Canada, Olanda, Spania, Turcia ș.a. 

VEZI ȘI:

Din nou aur pentru Moldova la jocurile Olimpice. Luptătorul de stil greco-roman, Alexandrin Guțu, a devenit campion (FOTO)

AUR pentru Moldova. Înotătoarea, Tatiana Salcuțan, s-a clasat pe locul întâi la Jocurile Olimpice de Tineret (FOTO/VIDEO)

Judocanul Alin Bagrin, pe locul 5, iar canotorul Ivan Corșunov, pe locul 6 la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires

Moldoveanca Nina Căpățînă, la un pas de a cuceri bronzul la Buenos Aires

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2312 -0.5204%
USD USD 17.3519 -0.4355%
RUB RUB 0.2729 -0.2194%
RON RON 4.0243 -0.4970%
UAH UAH 0.7355 0.1089%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile