Logo Realitatea.md

INP comentează refuzul polițistului de patrulare de a vorbi în limba rusă cu un șofer

15 Ianuarie 2019, 14:26 // Societate

Polițistul de patrulare care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer a acționat legal. Potrivit Inspectoratului Naționale de Patrulare (INP), acesta nu avea obligația de a răspunde întrebărilor conducătorului auto într-o altă limbă decât cea de stat. Eventual, în cazul în care contravenientul nu cunoaște limba de stat, acesta trebuie să solicite ajutorul unui traducător.  

Foto simbol: realitatea.md

Ofițerul de presă al INP, Natalia Golovco, a declarat pentru Realitatea.md că polițistul vorbește în limba care este specificată în Constituție.

”Polițistul este obligat să vorbească în limba de stat, limba care este specificată în Constituție. În cazul cetățenilor străini ce se află pe teritoriul Republicii Moldova, aceștia sunt obligați să cunoască cât de puțin limba de stat sau să solicite un traducător”, a declarat Natalia Golovco.

Amintim că zilele trecute, un inspector de patrulare a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer originar din Vulcănești, oraș din UTA Găgăuzia. După ce a fost stopat de inspectorul de patrulare, șoferul a rugat polițistul să-i dea explicații în limba rusă, ultimul însă l-a refuzat, precizând că acesta vorbește doar în limba de stat.

VEZI ȘI:

Cadoul lui Chirtoacă pentru polițistul care a refuzat să vorbească în limba rusă cu un șofer din Găgăuzia VIDEO

Un ofițer de patrulare a refuzat să vorbească în rusă cu un șofer din Găgăuzia. Cum s-au "înțeles" cei doi (Video)

Irina Vlah așteaptă reacția MAI după gestul poliţistului care a refuzat să vorbească în rusă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.8265%
USD USD 17.8856 0.9454%
RUB RUB 0.2723 2.5998%
RON RON 4.1887 0.9058%
UAH UAH 0.7156 1.6766%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile