Logo Realitatea.md

Înregistrare AUDIO cu Donald Trump care încearcă să-l convingă pe un oficial să-i „găsească” voturi

04 Ianuarie 2021, 08:32 // În lume

Scandal uriaș în SUA! Washington Post a publicat în ediția sa de dumincă extrase din apelul telefonic dintre Donald Trump și Brad Raffensperger, în care președintele în exercițiu îi cere celuilalt oficial să-i găsească 11.780 de buletine de vot pentru a-i anula înfrângerea în statul Georgia. Discuția ar fi avut loc sâmbătă, 2 ianuarie.

Foto: politico.com

Trump refuză în continuare să-şi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. Acesta a încercat într-o lungă convorbire telefonică să-l atragă de partea sa pe Brad Raffensperger, alesul republican responsabil cu alegerile în acest stat, dialog în care a alternat presiunile cu măgulirile, scrie Agerpres.

„Este în regulă să spui că ai recalculat”, i-a spus Trump, printre altele, potrivit unei înregistrări a discuţiei realizate fără ştirea sa.

„Tot ce vreau este să găsim 11.780 de buletine (...) pentru că am câştigat acest stat”, i-a mai spus Trump.

Victoria democratului Joe Biden în Georgia cu aproximativ 12.000 de voturi diferenţă a fost confirmată printr-o renumărare a voturilor şi audituri, aminteşte AFP.

Invocând "zvonuri" ale unor fraude, Donald Trump susţine în acest dialog că în mod „nedrept alegerile i-au fost furate”.

„Ştii ce au făcut şi nu vorbeşti despre asta: este o infracţiune, nu poţi lăsa să se întâmple asta, este un risc mare pentru tine”, a adăugat ameninţător liderul de la Casa Albă.

Brad Raffensberger, alături de care se afla un procuror la statului, nu a cedat. „Credem că cifrele noastre sunt bune”, a răspuns Raffensberger pe un ton sobru.

Casa Albă, deocamdată a refuzat să comenteze publicarea acestei înregistrări.

Colegiul electoral a declarat pe 14 decembrie victoria lui Joe Biden cu 306 electori faţă de 232 pentru preşedintele în exerciţiu, rezultat care urmează să fie certificat miercuri în Congres pentru ca apoi, pe 20 ianuarie, să aibă loc ceremonia de depunere a jurământului de către cel de-al 46-lea preşedinte al SUA.

Citeste tot despre: buletine de vot, Donald Trump, scandal, SUA
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile